Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 24 / 282

Berichten: 4
(@postieman)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hier twee van mijn opstellingen, de eerste die ik maakte was de RVS, met leuke resultaten..
Ben nu met een koperen aan het prutsen..

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nederland is ook het jeneverland. Engeland importeerde het van Nederland. Oftewel wij exporteerde het.

Ik weet dit van mijn schoonvader. Hij is vinoloog en likorist maar volgt nu een opleiding om hetzelfde in bier te behalen, dan is hij de eerste van NL. Hij herkent alle smaken en geeft me telkens op mn donder als ik met een nieuw drankje kom aanzetten.. :D. Nee grapje, valt wel mee.

Maar daar kan ik dus heel veel achtergrondinfo vandaan halen.

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ziet er goed uit.gr??Chris.V

Berichten: 41
(@mailo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal
Ik stel me even netjes voor , Ik ben Marc 44jaar en kom uit horst nabij Venlo. Ik ben een echte liefhebber van BBQ en alles wat daar bij hoort. Mijn vrouw is Roemeense, en heb dus een schoonfamilie waar hele lekkere dingen gestookt worden, verder heb ik een maat in frankrijk, waar ik al vaak het echte levenswater heb geproeft.
Ik ben nu op het punt ,dat ik tegen mijn vrouw heb gezegd ,dat ik een ketel ga kopen, en zelf wil gaan stoken.
Ik ben nog met een zware opleiding bezig, waar ik dit jaar mee klaar ben (na de zomer) , en dan wil ik gaan beginnen met deze mooie hobby.
Voor nu alvast verdiepen in wat ik precies wil.
Groetjes

Berichten: 44
(@witteke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wil mij even voorstellen (na een paar mislukte pogingen lukt het hopelijk nu wel). Mijn naam is Marcel en mijn schuilnaam is Witteke. Ben een novice in het stoken van alcohol met een zelfbouwketel (biervat met intern verwarmingselement) en een zelfbouwketeltje (oude snelkookpan) om evt. een tweede doorhaal  in kleine hoeveelheid. Warmtebron een electrisch vuurtje van 1500 Watt. Heb al suikerwash aangemaakt en natuurlijk gestookt. Onlangs hebben we uit Oostenrijk een hazelnootdistillaat (32%) meegebracht wat echt wel te genieten is. Wil dit natuurlijk ook proberen. Iemand ondervinding? Ik zou heel voorzichtig durven vermoeden dat aan de suikerwash een zekere hoeveelheid gekneusde (gemalen) hazelnoten wordt toegevoegd om mee te laten vergisten... Of heb ik het fout? Iemand na de kennismaking toch wat goede raad?

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom hiero..

 

Waar in oostenrijk. ???

Ik kan uit ervaring vertellen dat ze ook essences gebruiken .( Leogang, en Saalbach stokerij )  🙂

Maar dat ze heerlijk zijn..... is zeker

 

Berichten: 44
(@witteke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gekocht op een marktje bij de Almabtrieb in Wildschönau (Rheid). Stond er eentje te distilleren.

Berichten: 1
(@tacoloco)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo,.. Ik ben Taco, ik lees me op dit moment in over het onderwerp stoken.
Ik ben nog niet erg aktief bezig, maar wil dat zeker wel gaan doen.
Likeurtjes maken en alcohol stoken staan op mijn lijstje.

Ik ben dertig bezig als hobbykok, en wil dat nu verder ontwikkelen met drank stoken, en leren brood te bakken (ook best leuk en weer eens iets geheel anders dan vlees of vis met groenten)

Ik heb nog niets,sta open voor alle tips en lees voorlopig nog gewoon mee op dit forum.

 

Groet Taco

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Marcel,  gekneusde of gehakte hazelnoten mee laten vergisten, ook bij een alambik, heb ik nog nooit van gehoord. Wat wel kan is de gehakte hazelnoten laten macereren, oftewel 4 á 5 weken in alcohol van 94% laten staan en af en toe de pot schudden.

Daarna zeven, verdunnen, kruiden en bruine basterd suiker toevoegen en nog eens 2 weken laten staan.

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Mailo ik kom uit Venlo mijn vrouw is ook Roemeens ik heb het stoken daar geleerd heb een ketel van daar meegebracht 100ltr heb vorige week 300kg druiven gestookt ,larevedere,sunt.?Chris.v 

Berichten: 44
(@witteke)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb toevallig gisteren op Discovery Channel bij de Moonshiners gezien dat er wel degelijk gekneusde en geroosterde hazelnoten mee worden vergist. Alleen wordt er geen gewag gemaakt van hoeveelheid. Heb reeds hazelnoten gemacereerd, maar dat geeft een totaal andere smaak dan degene die we meebrachten uit Oostenrijk en ook deze is totaal helder.

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Moonshiners stoken enkel water, maw vervorming van de realiteit.

Ongeacht leuk om te zien

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Witteke

 

Koop eens een Hazelnootextract, die je normaal in de koffie doet.

Gebruik die maar eens , kom je eerder bij de gewenste smaak . Ook nog wat suiker toevoegen

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hallo Frank welkom bij de club,in Hongarijen zitten ook veel thuistokers,informeer maar bij je buren,zitten goeie bij,ik heb het geleerd in Roemenie,maar ik leer op dit forum ook nieuwe dingen,er zitten leuke mensen op die graag hun kennis delen.gr?Chris.V

Berichten: 41
(@mailo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha dat is cool Chris, bijna buren ?

Pagina 24 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?