Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 36 / 282

Berichten: 9
(@whiteshark)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey,

Ik ben Eddy uit Mechelen, Belg en dus bierbrouwer. Ik heb me een T500 met alambiek aangeschaft om overschotten en mindere brouwsels af te stoken. Ik ben echter ook wel geïnteresseerd in rum en whisky. Uiteraard zit ik nu met een hoop vragen die voor jullie misschien banaal lijken maar voor mij wel belangrijk zijn. Ik zal ze wel stellen op de forums die er zich mee bezig houden. Foto's van de T500 kennen jullie waarschijnlijk al wel, dus plaats ik er maar eentje van mijn brouwvat.

groetjes

Berichten: 231
(@maboc)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hehe gezellig.

Welkom.

 

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Whiteshark op dit gezellige forum,

Misschien een goede tip, beide dranken rum en whisky zijn al topics van.

Dus kun je je alvast wat inlezen. Mocht je vragen hebben, dan is er altijd wel iemand die je wil helpen.

Suc6

Berichten: 14
(@whiskeylover)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Whiteshark en ik ben ook uit belgie ,ik moet zelf nog beginnen als volledige leek , maar intresses in whiskey rum brandy likeur maken 🙂 

Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

welkom eddy 

mvg

Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zal me gelijk ook maar even voorstellen, heb ik nog niet gedaan geloof ik.

Ik lees nu al een aantal maanden mee op het forum, en sta op het punt om het een en ander  te kopen over een aantal weken.

Ik ben Raymond 50 jaar en kok van beroep en het stoken van drank spreek me heel erg aan.

En het experimenteren met verschillende smaken van drank , maar ook het toepassen van sterke drank in eten natuurlijk heb nog wat ideetjes wat ik zeker ga uitproberen.

Maar ook het brouwen van een lekker biertje lijk me leuk om te doen.

Mijn keuze is gevallen op een Grainfather met een T 500 reflux condensor, en daar in de toekomst alle extra onderdelen voor te bestellen koperen helm en Alambiek condensor .

Tevens is mijn keus gevallen op de Grainfather omdat ik daar Sous-vide in Kan koken.

Sous-vide koken is het vacumeren van voedsel in luchtdichte zakken die u langere tijd onderdompelt in een verwarmd waterbad. Zo bereikt het product tot in de kern de gewenste temperatuur en de daarmee samenhangende gaarheid. Door het langzaam garen op lage temperatuur kunt zelfs de taaiste stukken vlees heerlijk mals krijgen. 

Ik zal in de komend weken best nog wel met wat vragen komen maar tot nu toe wat ik lees is allemaal duidelijk .

 

 

 

 

Berichten: 265
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zojuist even aangemeld gezien ik vandaag tegen dit forum aan ben gelopen.
Reden is dat ik mijn eigen setup wil gaan bouwen (bij gebrek aan projectjes 🙂 ) en mijn oog op dit design hier op het forum is gevallen.

Ik heb dus VEEL vragen, en ben inmiddels op zoek naar de juiste onderdelen waaronder 76mm koperen pijp en 3mm koperen plaat.
Ik heb geen ervaring met het bouwen van een ketel, maar ben wel handig en heb een mooie werkplaats tot mijn beschikking en een hoop geduld 🙂

Kortom alle tips en weetjes zijn welkom !

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je kolom snap ik. Maar de ketel? Maken of kopen? Als je die zelf maakt, koop dan 1mm plaat....ik ben al een week aan het vechten met een 2mm plaat om zelf de ketel te maken. Dat valt niet mee! 1 mm is veel makkelijker in vorm te krijgen.

Berichten: 265
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De Ketel is een horeca warmhoudketel dus die koop ik in zijn geheel en is een kwestie van een gat in de deksel en daarop de kolom installeren.
De Kolom snap ik echter nog niet helemaal, gezien er bovenin een spiraal koeler zit maar de alcohol dampen er aan de bovenkant uit moeten komen. 
Maar ik kan nergens een schematisch overzicht vinden hoe dit er aan de binnenkant uit moet zien (vraag heb ik ook in het originele topic gesteld dus ik hoop dat ik hier nog wat verduidelijking in kan krijgen)

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ga je inlezen op reflux. Google, YouTube etc. Zorg dat je destillatie snapt. De damp wordt bovenin iets terug gekoeld waardoor een gedeelte condenseerd en terug loopt. In de kolom vind enige rectificatie plaats. Zorg voor een temp meting net na die koeler. Maak geen spiraal, erg bewerkelijk. Maak koeler als bij still dragon, zoek deze even op YouTube. Veel makkelijker. 

Berichten: 265
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Thanks voor de tips ! Zal niet te eigenwijs zijn dus ga me eerst inlezen, maar het design van deze kolom staat me erg aan en gezien ik toch nog wel even op zoek ben naar de juiste onderdelen en niet voor makkelijk ga heb ik nog alle tijd om mezelf goed te informeren 🙂

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het veranderd niks aan het idee en werking van de kolom. Kijk maar naar die deflag koeler. Veel minder kans op lekkage als je het zelf maakt. Wel leuk om te horen dat je niet voor makkelijk gaat.....breek me de bek niet open.....soms denk ik....had ik maar 🙂

Trouwens, 54mm(2") kolom is groot zat hoor. 2" is ook makkelijker te krijgen. Anders kom je in de regenpijp maat, 80mm. 

Succes en vooral veel plezier ermee!

Berichten: 14
(@whiskeylover)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Raymond en kom maar op met de lekkere gerechten , en etentje met en apart smaakje vindt ik wel leuk , mag altijd beetje biersmaakje of iets sterker inzitten . 

Berichten: 265
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Top heb nu al ineens ZOVEEL info dat ik het inderdaad rustig ga laten bezinken, en me ga oriënteren hier op het forum. 
P.s. als iemand een adresje heeft voor de aanschaf van koperpijpen in kleine hoeveelheden (1 meter oid) en koperplaat houd ik me aanbevolen.

Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb hier 2,5 meter 2" pijp en een vierkante meter 2mm plaat gekocht.

 

Pagina 36 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?