Haha zo ja,dan kom je er ook aan nimrax ,ik stook ook soms nog met de Smartstill en ja dat gaat maar tot 4liter per keer,just joh ????
De opbrengst is ook afhankelijk van de tijd dat de stookwijn staat. 6 of 7 dagen is het meest efficiënt zei Nimrax. Het meest efficiënt is natuurlijk na maximaal 3 dagen. Dan kan je stoken en drie dagen later weer opnieuw. Die laatste procenten duren het langst.
Ja,jongens en meisjes, na een bevlogen stookjaar is het inmiddels weer 4 mei geworden.
Voor onze Belgische/Duitse mede moonshiners een kleine uitleg wat daar nu zo bijzonder aan is; in Nederland herdenken wij dan weer Popcorn, de legendarische USA moonshiner die onze hobby heeft uitgevonden en zelfmoord pleegde omdat hij niet het gevang in wilde vanwege moonshinen.Hiervoor gaat de vlag dan halfstok Tussen 19.58 en 20uur even de stook-klep dicht en om 20uur mag je weer een slok moonshine nemen! Ketels aan! De vlag mag dan vol uit want dan is het feest. Met respect voor iedereen uit het verleden die onze vrijheid mogelijk hebben gemaakt. Cheers!
RIP voor de moonschiner popcorn , en vannavond doen we twee minuten stilte en daarna schol om 20u ???!!!!
Zo zou Popcorn het ook gewild hebben. Ik doe mee!! Cheers alvast!
Wij Belgen doen ook graag mee dus zeg ik ook maar proost ????
Nimrax, ik heb het even nagezocht maar Marvin Sutton, bijgenaamd "Popcorn" blies zijn laatste adem uit op 16 mei 2009. Dus nog 12 dagen wachten om hem te herdenken.
Wikipedia:
Marvin "Popcorn" Sutton (October 5, 1946 – March 16, 2009) was an American Appalachian moonshiner
Vandaag is het "Dodenherdenking" en dus 2 min. stilte in acht nemen.
Holy Drink! Weer een datum voor een feestje! Betty, je bent een topper!
Maar kijk eens naar zijn geboorte datum, 1946...toen werden bij ons de Romeinen nog er door de Duitsers uit gekickt. Goed onthouden: 16 maart PCmoonshineparty dus!
Was het nu 16 mei of 16 maart 2009 ?gr.?Chris.V
Inderdaad Chris, er stond: "Marvin “Popcorn” Sutton (October 5, 1946 – March 16, 2009) was an American Appalachian moonshiner, dus 16 maart.
Héél scherp.
Komt om dat ir al 3 wkn.geen alcohol heb gehad,ander was het mij niet opgevallen.gr?Chris.V
Hallo Ben, heel leuk dat je hiermee bezig bent. Ik ben ook een liefhebber van whisky. Waar stook je mee? Ik heb een t500 en ga eerst voor pure alcohol en daar mooie dingen van maken. Daarna wil ik ook wel met een koppere dome bezig om whisky te maken. Hoe ver ben je en wat voor opstelling heb je?
Groeten IJsvogel
Beste leden van Stookforum,
Wil jij zelf Rum gaan stoken? Dan heb je echte Rietsuiker Melasse nodig. Dat is erg duur. Maar.....
Forumlid Pino de Stoker is bezig om met een gezamelijke inkoop zeer voordelig aan rietsuikermelasse te komen. Op deze manier kan er ECHTE rietsuikermelasse worden ingekocht voor de helft van de prijs die je normaal zou betalen. Er wordt 1000 Kilo ingekocht wat neerkomt op ongveer 700 liter.
De voorwaarde is wel dat alles verkocht word! Op dit moment is er nog zo'n 300 liter beschikbaar als Pre-order. Zodra ook deze 300 liter verkocht is wordt er besteld en kan het worden opgehaald in de kop van Noord Holland.
Verzenden is ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat daar dan wel kosten bijkomen. Hoeveel is natuurlijk afhankelijk van het totaalgewicht. Afhalen is met deze gewichten natuurlijk handiger. Wellicht kun je meteen voor medestokers in jouw omgeving meenemen!
De rietsuikermelasse wordt door Pino de Stoker in jerrycans van 10 liter gedaan.
1 Jerrycan van 10 liter kost 20,00 euro, en dat is inclusief de prijs van de jerrycan. Elders betaal je tussen de 30 en 40 euro per 10 liter. Die Jerrycan kun je later weer voor je eindproduct hergebruiken 😉
Meld je aan op het betreffende forum: http://www.stookforum.nl/thread/rietsuiker-melasse-behoefte/ dus niet reageren in het voorstel forum. We hebben dit bericht hier geplaatst zodat zoveel mogelijk stokers de mogelijkheid zien om rietsuikermelasse gezamelijk in te kopen. Zie het als United Consumers voor de hobby stoker!
Succes!
Goedenavond allen,
Ik ben Gijs en ik ben door een Servische buurman geïnteresseerd geraakt in het stoken. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van whisky, oude jenevers en vruchtendestilaten zoals de Oostenrijkse obstler. Op basis van een oude Hongaarse huis-, tuin- en keukenketel heb ik een potstill (?) gemaakt. Inhoud ongeveer 30 liter en hoogte van de kolom is 70cm. Komende week ga ik het basisrecept met suiker stoken om de boel te testen.
Hoi Gijs,
Welkom....
Ik zag al een fototje van je pot-still. veel succes.
Voor je het weet ben je ook verslingerd aan het stoken 🙂