Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 55 / 282

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Overigens wil er nog aan toe voegen dat ik vloeibare kool wel ga gebruiken de volgende keer als ik Turbogist ga vergisten maar dan met Still's turbo, heb ik geprobeerd en dat werkte heel erg goed. Voor de rest heb ik dat (sulfiet enz enz) op advies ook allemaal gedaan. Zonder die moeite werkt het net zo goed. Maar daar zijn de meningen uiteraard ook weer over verdeeld. Het lijkt wel een kerk hahaha. 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vind dat jullie wel heel moeilijk doen,met al die troep het lijkt deDSM wel ik gebruik niets van dat mijn drank is altijd helder en smaakt ook nog zelfs als ik op hout stook,gist suiker minimaal en fruit .gr.?Chris.V.

 

@ndré
Berichten: 1158
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Hoi allemaal,

Ben het helemaal met Chris eens. Ik gebruik alleen Gerst mout, Mais of fruit. en soms een klein beetje suiker.

Zonderklaringsmiddelen en of andere dingen, mijn drankjes smaken naar mijn idee prima.

Groet, @ndré

Berichten: 7
(@bassie)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kijk hierom ben ik lid geworden ? Ik doe het meer op Computerfelix zijn manier, alleen hevel ik niet over. Ga ik ook een keer proberen? Alleen die turbogisten stinken allemaal zo en daarom wil ik ook die vodcatec een keer proberen. Ook lees ik dat die snakebite veel minder stank achterlaat dan die alcotec. 

Dus 1e keer was alcotec zonder kool= stinken

2e keer was actieve kool= minder stinken

3e keer was met actieve kool en de alcohol "wassen" en dat was echt super lekker, beetje cola erbij en gaan.

4e keer wordt dan met vodcastar zonder kool. Ik hou jullie op de hoogte!

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Yoo Bas, ik sluit me aan bij Lummel.
In 2012 deed ik het ook zo. Later merk je dat het geen ene *** uitmaakt hoe hygienish je werkt.. Turbogist werkt altijd. Ik spoel mijn ton uit met warm kraanwater en hup, niet lullen maar vullen. En het komt goed. En bespaart werk, reinigingsmiddel, moeite en tijd...

 

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het spoelen is niet enkel voor bier belangrijk maar voor alle wort die je maakt met granen. Het spoelen dient ervoor om alle (laatste) suikers eruit te halen en in je wort te krijgen. Hoe meer suikers hoe meer alcohol gevormd kan worden.

 

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Om de boel een beetje gelijk te trekken sluit ik me bij Computerfelix aan 😉

 

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Haha vrienden, ik geniet van jullie reacties ! Dit is toch de bedoeling van ieders
bijdrage om respect te hebben voor elkaars mening, werkwijze, zienswijze enzovoort.
iedereen is vrij hierbij ideeën op te doen of een werkwijze in de praktijk om te zetten toch ? Met heimwee kijk ik soms terug op werkwijzen die ik 11 jaar terug ook deed, het pure artisanale ! Maar bon, ieder zijn eigen manier hé! Stilstaan is achteruit gaan is mijn visie.
Soms is het moeilijk om een tekst in de juiste context te plaatsen hé, zowel voor de schrijver als voor de lezer.
Ik ontsmet bijvoorbeeld  niet omdat de gist niet zou werken maar om
 de natuurlijke gisten die altijd om ons heen in de lucht aanwezig zijn geen MELKZUUR zouden aanmaken wat zorgt voor slechte smaken en rare geurtjes.
Maar bon, ik heb de wijsheid niet in pacht.

Veel plezier iedereen

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gooi fruit ongewassen in een ton die ik bij de vorige stook uitgespoeld heb gooi daar bakkersgist bij gebruik weinig suiker vuilniszak er over deksel geen waterslot of meters test met een lucifer of het uitgegist is en stoken filter niets of klaren heb een mooie heldere drank die goed smaakt ,moonshine op de orginele manier van 100 jr terug,ik stook als het moet ook op hout.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Respect Chris, zonder twijfel de echte oude Moonshine ! Top man !

@ndré
Berichten: 1158
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat is het Echte Moonshine goed Chris.

TOP Kerel?,

groet, @ndré

 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dus mijn 2e vader(ChrisV) lapt ook alle hygiëne regels aan zijn laars..  En weet je wat? Het gaat doeddd!!!

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jongens probeer  het echte moonshine onder de knie te krijgen,probeer het eens voor de lol dan zal je zien dat je de echte kunst van het stoken onder de knie hebt en waardeer je wat je gestookt hebt nog meer.alleen een keer proberen voor de rest doe je het op de manier zoals je nu doet.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 35
(@computerfelix)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

ChrisV,

Dat deed ik vele jaren geleden en je hebt gelijk hoor ! Gaf mij een heel ander gevoel en een heel speciaal gevoel van voldoening.

En op het einde onze bokaal schudden en aan de hand van het aantal bubbels het percentage alcohol schatten, was spannend en plezant.

Je moest eens weten.....

Maar nu heb ik andere redenen om anders te werken!

Veel plezier ChrisV

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb inRoemenie gestookt op hout de vaten waar de stookwein in zat waren zo smerig daar kun je geen voorstelling van maken toen ik ze open maakte werd het zwart van de fruitvliegen in het stooksel zaten maden van de vliegen ik heb hiervan op een houtvuurtje een heerlijke drank gestookt van 40% wat higiene.gr?Chris.V

Pagina 55 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?