Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 63 / 282

Berichten: 37
(@habraxis)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

goedendag, ik wilde me even voorstellen,

Ik ben Marcel en kom uit de omgeving Leiden.

Ik ben nu zo'n 10 jaar actief geweest met bierbrouwen, (daarvoor mede)

en wilde dit gaan upgraden naar destill, ik ben echt een leek op dit nieuwe vlak, dus hoop hier de info te kunnen vergaren.

Ik beschik tot nu toe nog niet over destilleer apparatuur maar deze wil ik binnenkort aanschaffen. Wel heb ik genoeg pannen om te maischen of wash te maken

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Marcel, welkom bij de club! Have fun here 😉

 

Berichten: 37
(@habraxis)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt Nimrax!,

Ben druk bezig de topics door te spitten, wat een leuke stukken staan ertussen.

Bij blijvende vragen meld ik me vanzelf weer haha

 

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Marcel welkom op het forum,aan advies is hier geen gebrek ze helpen graag.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 212
 Rob
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dag Marcel, Bierbrouw expertise is van harte welkom. 

Ik heb zelf 2 weken terug de eerste voorzichtige stapjes in die richting gezet zie lijntje:  http://www.stookforum.nl/thread/kunnen-alle-graansoorten-gemout-worden/

Dat is vooralsnog voor whisky. Die vaatjes staan nu nog lekker te borrelen.

Mijn buurman heeft een hopstruik. Daar kan ik best wel een stek van krijgen. Dus ik speel met de gedachte ook bier te gaan brouwen.

Mocht je op mijn lijntje nog aanvullende adviezen hebben, dan hoor ik dat graag. Vooralsnog gaat de jerrycan met gemaischt graan en bloem het beste. Die met louter gemaischt graan en gewoon graan met suiker zijn al bijna uitgepierd. Die met bloem heeft er nog veel zin in.

Berichten: 37
(@habraxis)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Rob, ik zal er vanavond even naar kijken.

Bierbrouwen is ook zeker erg leuk, ook hier zijn er veel do's and don't maar zeker met beetje begeleiding haalbaar.

Wanneer je vragen hebt ben je altijd vanharte welkom om deze te stellen!

Wat betreft de hop plant, zet deze nooit in de volle aarde bij moeders bloemen tuin, maar gebruik een groot vat bak of kuip, hop schiet wortels razend snel, eenmaal in de grond kom je er niet meer vanaf.

Verder een touwtje omhoog van 2 meter en lekker laten groeien

succes

mvg

Marcel

 

Berichten: 44
 Bob
(@bobje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goede avond,

Ik ben Bob, 39jaar en kom uit omgeving Nijmegen. Ik volg dit forum al een tijdje,

omdat ik graag een borreltje drink en al langer zit te denken om zelf alcohol te stoken.

Ik heb al een beginners keteltje gemaakt van een oude koperen boiler, en wil beginnen

met een eenvoudig suiker/gist mengsel. In de toekomst zou ik graag met fruit experimenteren.

Ik heb hier al vele ideeën opgedaan, en het bouwen van de ketel was alleen een leuke hobby.

Ik zal proberen een foto te plaatsen van mijn ketel.

 

groetjes Bob.

Berichten: 44
 Bob
(@bobje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@ndré
Berichten: 1167
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom op dit forum Bob,,
Hier zul je genoeg ideeen opdoen, en als er vragen zijn is er altijd wel iemand die je advies kan geven.
Ook ideeen van jou kant zijn welkom.
Groet, @ndré??

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom op het forum Bob,ik zie je bent al goed bezig nu nog vullen.gr.??Chris.V.

 

Berichten: 26
(@willem)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ook maar even voorstellen.....

Goede dag, ik ben Willem 55 jaar en kom uit het westen van Nederland.

Al een beetje ervaring met stoken met mijn zelf gemaakte distilleerketel.Maar 5 liter is niet echt veel, dus ben ik driftig bezig wat geld opzij te zetten om de T500 aan te schaffen. Hiermee is de bedoeling weer m'n eigen borrel te stoken zoals beerenburg, en Zweedse kruiden waar ik erg veel baat bij heb zo in de wintermaanden. 

Met mijn huidige ketel durf ik niet meer te stoken omdat het een oude hogedrukpan is wat vervaardigt is van aluminium. Dus daar doen we dus niks meer mee.

Hopelijk heb ik snel mijn budget bij elkaar, en het heugelijke moment is aangebroken, dat wij de trotse bezitter van de T500 zullen zijn, en wij ons weer bezig kunnen houden met deze fijne en dankbare hobby. Er gaat tenslotte niks boven een eigen gestookte borrel. Een beetje spannend omdat ik zie dat er nog 2 op voorraad zijn, en ik geen zin heb om een paar weken of maanden te wachten. 

Aangezien ik nog wel wat vragen zal hebben, zal U nog wel van mij horen, en U op de hoogte houden over de hobby aangezien ik ook nog wel recepten wil uitproberen in de toekomst.

Ik zal zeggen; Proost en gezondheid

met vriendelijke groet, Willem.

 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Willem, join the club, ook Bob en bovenstaande, van harte welkom op niet alleen het allerleukste forum in ons vakgebied maar ook waar leuke initiatieven ontstaan zoals een buitenlandse vakantietrip met leden, een BBQ, gezamenlijke melasse inkoop voor rum en nog veel meer. Groetjes Nimrax
Ps.: T500: goede move!

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Willem welkom op het forum,ik stook op de oostblok manier met een ketel van daar aluminium van 100 ltr.ik stook alleen fruit en dat doe ik ongeveer 15 jr.ben wel van plan om een kopere ketel te bouwen,maar het zelfde model wat ik nu heb,ik stook heel primitief.op gas maar ook op hout,heb nu ongeveer 80 ltr.cognac gemaakt,je zit op een leuk forum met mede stokers die graag helpen en van een grapje houden.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 26
(@willem)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank jullie wel Nimrax en ChrisV.

Zit al een paar dagen te lezen hier op het forum en is buitengewoon handig met info en zo. Zeker omdat ik geïnteresseerd ben in de T500., en hier toch wel de nodige informatie en mensen met ervaring te vinden zijn.

Ook ben ik wel benieuwd of er mensen zijn die deze T500 dimmen, zodat misschien dit beter te regelen is.                                                                                                            Dit is mij nog niet geheel duidelijk of dit wel kan, of overigs een toevoeging kan zijn.      Misschien is zoiets op onderstaande foto een optie.

ChrisV, ik heb altijd begrepen dat aluminium ketels niet zo goed waren vanwege de gezondheid. Dus daarom ben ik er een beetje huiverig voor om hier nog echt verder mee te stoken. Overigens waren de gestookte borrels niet verkeerd. Zeker de zelf gemaakt cognac was super zacht en smakelijk van gestookte wijn van 1,87 de liter.( die duitse witte wijn van 8% in kartonnen pakken).

Maar dan nog schiet een 5 liter ketel niet echt op, dus het volgende project is een koperen ketel of die T500 upgraden zodat je er ook smaak mee kan mee stoken, dan zou trouwens een voltregelaar wel handig zijn denk ik. Zodat je op minder vermogen kan stoken en het proces wat beter kan sturen lijkt mij. Anders gaan we voor een koperen lambiek ofzo voor het ambachtelijk stoken van onze borrel.

mvg,Willem

 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Willem. Ik ken de T500 niet maar hoor er goede verhalen over en hier op de stookwinkel verkopen ze hem gewoon, inclusief ondersteuning. Tip: Check het topic: Alle vragen en antwoorden over de T500 mogen hier.
Het systeem schijnt zeer compleet geleverd te worden.
Leden die er een hebben willen er eerder eentje erbij, dan dat ze eraf willen.
En inderdaad lees ik tegenstrijdige verhalen over aluminium ketels maar als ik Chris erover hoor is er niets mis mee. Dus tja, kijk maar even. Cheers 😉

Pagina 63 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?