Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 74 / 282

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom

 

 

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom

 

 

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom

 

 

Berichten: 47
(@homegrown)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo, ehh Lummel? ik zet hem eerst hoog om hem snel op te warmen, voordat de damp 60 graden is en het begint te lopen zet ik hem zachter en wanneer het echt loopt stel ik het weer wat bij. de ketel lekt rondom ook nogal wat dus ik durf met al die stoom ook niet zo'n grote vlam te houden.

Is het beter om de ketel vanaf het begin rustig op te laten warmen denk jij?

 

Berichten: 13
(@jeroen40)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom 

Wat betreft het lekken daar zou ik mee uitkijken. Om dit te voorkomen zou je een papje kunnen maken van bloem en water en dit op de lekkende gedeelte te smeren zo krijg je hem wel dicht.

Ik stook zelf niet met zo'n ketel maar deze methode heb ik meer gelezen 

Grtzz jeroen 

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hallo, ehh Lummel? ik zet hem eerst hoog om hem snel op te warmen, voordat de damp 60 graden is en het begint te lopen zet ik hem zachter en wanneer het echt loopt stel ik het weer wat bij. de ketel lekt rondom ook nogal wat dus ik durf met al die stoom ook niet zo'n grote vlam te houden.

Is het beter om de ketel vanaf het begin rustig op te laten warmen denk jij?

 

Inderdaad dichtmaken met bloem en water. Veiligheid voor alles natuurlijk. Ik zet tijdens het verwarmen de kap er niet eens op dat doe ik pas als de inhoud een tempartuur heeft van ongeveer 70 tot 75 graden en dan roer ik nog een keer. Dat bereik ik overigens op vol vermogen. Daarna zet ik hem zacht.  Gezien het feit dat je niet tevreden bent over de opbrengst en ik links op de foto een maatbeker zag staan ga ik ervan uit de het percentage alcohol je tegen viel. Dan moet je langzamer stoken en gaat het percentage omhoog en wordt je alcohol zuiverder. Er is overigens ook een kerk op dit forum die zegt dat je snel moet stoken want dan zou je meer smaak houden. Maar dan heb je een flut alcohol percentage. Iedereen doet het op zijn eigen manier, jij straks ook. 

Berichten: 47
(@homegrown)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bedankt voor de tips! ik had er nat brood rond gekneed, maar dat gaat ook weer lekken op den duur. Ik had uit 20 liter sugarwash ongeveer een liter wijn met duidelijk een redelijke hoeveelheid alcohol, maar er zat ook nog veel suiker in, de tweede keer stoken bleef er minder dan een halve liter alcohol over van 75%.

ik denk dat er met het vergisten al wat fout ging, en er minder alcohol gevormd is dan de 20%. ik had nl geen invertsuiker gemaakt en de temperatuur tijdens het vergisten zal soms tot iets onder de 18 graden gezakt zijn. ik had de alcotec 48 turbo gebruikt.    Ik vond het lastig om de overgang van voorloop naar hart te ruiken en heb het daarom maar geproefd, haha dat vond ik echt kicken! mijn eerste zelfgemaakte alcohol! In het Volkomen stookboek las ik dat er ongeveer een derde van de sugarwash overblijf, dus dat viel mij inderdaad een beetje tegen. misschien dat ik na het volgen van de tips wat meer overhoud!  

 

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Praktisch allemaal dezelfde vragen had ik toen ik lid van het forum werd. Maar alles wordt beantwoord op dit forum en hoe beter jouw vragen door jou worden geformuleerd des te eerder stook je een fantastische borrel. Kortom blijf proberen. 

Berichten: 25
 GA
(@ga)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Bij deze wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Thom, 25 jaar jong, kom uit de regio Utrecht en samen met mijn vriendin deel ik de passie voor whisky. Ik zou dolgraag beginnen aan een T500 installatie met Alambiek maar voordat ik zo'n stap neem zou ik graag eens meekijken bij iemand die zo'n mooi systeem heeft staan. Het is een droom om een eigen drankje te stoken, op hout te leggen en die verschrikkelijke rijpingsjaren te moeten wachten om dan hopelijks wat leuks te drinken haha! Ergens zit mijn onderbuikgevoel in de weg door de "illigaliteit" enz. maar dat moet ik miscchien maar negeren. Iemand die mij eens de ins en outs van een (t500) destilleer systeem kan laten zien?:) mijn dank is groot!

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ga.welkom,ik stook,helaas voor jou niet met zo’n ketel,ik stook met eenRoemeense ketel van 100 ltr.op een zeeroude manier,en dat illigale,ik stook 15jr.voor mij zelf,zolang je niets verkoopt en veilig werkt,kraait er geen haan naar.gr?Chris.V.

 

Berichten: 3
(@hansh)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Ik ben Hans, maak al sinds 1990 bier en doe ook wel eens wat met likeur. Ben net lid geworden van dit forum vanwege een opmerking die ik toevallig zag over mensen hier op het forum die mijn refractometer tooltje gebruiken. dat tooltje is voor bier, maar is ook geschikt voor stookwijn en een variant daarvan (bierrekenen, zie site Triplwe-w nijmegen downloads) bevat ook een tab 'losse berekeningen' waarmee je voor een mengsel van suiker en alcohol (likeur dus) kunt bepalen wat SG en Brix waarde is. omgekeerd kun je dan dus ook alcohol percentage en suikerpercentage berekenen door Sg en Brix te meten en met de tool de juiste combinatie van beide te vinden waaruit dan alcohol en suikerpercentage rolt. 

Franske
Berichten: 2
(@franske)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben Franske. Een 50 plusser uit het noord Limburgse Lommel (B).

Ik volg momenteel de jaaropleiding distillateur bij Syntra in Hasselt.

Een behoorlijk uitgebreide opleiding in theorie en praktijk waarin zowel gronstoffen (fruit, granen, andere…) en hun verwerking (gisting en maceratie) aan bod komen, maar ook basichemie, gistsoorten, rijping, filtering, bottelen, reduceren, hout, douane en accijnzen, wetgeving etc….

Daarnaast heb ik ook de cursus Gin destilleren van Syntra achter de rug.

Zelf experimenteer ik het meeste met graandistillaten (altijd op zoek naar de beste moutwijnen en jenevers) en in mindere mate met fruit en kruiden.

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Franske welkom ik kom uit Limburgse Venlo(NL)accijnzen klinken akelig.?gr.?Chris.V.

 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi allemaal, ik ben Nimrax en zal me bij deze even opnieuw voorstellen..
Oktober 2017 had ik heel veel overgewicht in vocht (ik ben nu ruim 13 kilo/liter kwijt).
Mijn officiële uitslag moet nog binnenkomen, dan zal blijken of de teveel aal alcohol dat heet gedaan of iets anders. Ik ben bij deze weer terug op het forum en ik hoop weer samen met anderen hier, hulp/advies vragen te beantwoorden. Greetz en Cheers!

 

Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom terug Nimrax.  Het enige wat ik weet is dat alcohol de vetverbranding verstoort met gewichtstoename als gevolg.  Alcohol is ook vochtafdrijvend. 

Of het vasthouden van vocht ook aan alcohol toe te schrijven is laat ik aan de artsen over 🙂

Hou ons op de hoogte ...

Pagina 74 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?