Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 73 / 282

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

welkom

 

 

Berichten: 25
(@rallinge)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nu onder eigen naam Rallinge verder kunnen surfen en nu ook reageren hier op het stookforum, met dank aan Jan Wammes voor de activatie. 🙂

 

 

Berichten: 4
 JDS
(@jds)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben Johannes. Sinds deze zomer begonnen met het stoken van fruitlikeuren, eau de vie en alles wat een beetje wat op mijn pad terecht komt. Als hobby begonnen (en  is het nog steeds) maar aangezien we een kaasmakerij en winkel hebben verkoop ik nu mijn producten ook in onze winkel. (uiteraard bekend bij de douane 😉 )Hier op het forum om veel ideeën en ervaringen op te doen.

http://johannesdestoker.nl

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

JDS.welkom,leuk dat je andere mensen ook de kans geeft om iets fatsoenlijks te drinken.????gr.?Chris.V.

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

WeKlom Johannes, 

leuk om ideeën uit te wisselen en kennis te maken. Groet, @ndré??

Berichten: 34
 Ardy
(@ardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste medestokers,

Ik had al wat vragen gesteld hier en daar en nuttige antwoorden gekregen! Het is wel zo net me even voor te stellen. Ik ben Ardy en woon in de regio Den Haag. Sinds een aantal jaren ben ik een groot whisky liefhebber. Ik vind het super leuk om te proberen ook zo iets lekkers te maken. Zowieso is het prachtig om te beginnen met mout en er uiteindelijk gewoon alcohol uit je buisje te zien komen. Puur een scheikunde setje voor grote kinderen!

Onderstaand mijn beginners set, gekocht in de Stookwinkel. Doet het prima en levert voldoende op voor mijzelf en mijn vrienden.

Ik wens jullie een fijn stookjaar!

 

 

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom

 

 

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom

 

 

Berichten: 80
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste medestokkers,

 

Ik heb gisteren mijn T500 aangekregen via de stookwinkel. Sneller service kan je nergens niet krijgen.

Ik heb totaal geen stookervaring. En ik drink zelfs geen alcohol.

Waarom dan toch dit. Omdat wijn maken het begrip mijn niet onbekend is maar ik geen zin heb om maanden te zitten wachten op het resultaat. Vrienden van mij zijn begonnen een bierbrouwen en hier duikt ook het zelfde probleem. Resultaat duurt maanden. En ze hebben al veel liters weg gegoten. Dus een poging om dit nog te recycleren zit er ook zeker bij als erbij hun iets misloopt.

Eerst wil ik begrip pure alcohol stoken ontdekken en zijn geheimen.

Ik zal ook suiker oplossen met gist en het stoken. Maar wil hier bij ook proberen om gist zelf te vermeerderen of iets dergelijks gewoon wat gist uit een zakje nemen is me iets te eenvoudig maar het hoort zeker bij de begin fase.

Gist die mij lijdt naar wodka cognac whisky zal ik ook zeker testen. 

En dan verder om alcohol op smaak te brengen naar wensen.

En hopelijk kom ik dan ooit nog tot mijn alcohol gestookt op smaak te brengen. Het laten rijpen en snelle veroudering toepassen. Er is een grote waaier van mogelijkheden in deze wereld.

Dus recepten advies enz zijn allemaal welkom.

Misschien zijn nog wat persoonlijke contacten mogelijk om ervaringen te delen.

Ik hoor het wel.

Zolang het maar leuk is.

Belgische groeten.

 

 

Berichten: 15
(@shadowsplace)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

"Geen zin om maanden wachten op resultaat" ....

Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van het stoken.

Alcohol distilleren gaat ook niet 1-2-3 hoor.  Eerst heb je je basis mash die een aantal dagen/weken moet fermenteren.  Dan kan je uiteindelijk distilleren, waarna je destillaat toch nog eventjes moet rijpen... en al gauw zijn zijn enkele weken/maanden voorbij.  

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

of jaren, voor de geduldige 😉

Berichten: 7
(@crosto)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Op cafe met een vriend beginnen praten over gin maken en dat het zo moeilijk niet kon zijn. Vervolgens lezen, lezen en lezen op internet. Chinees keteltje besteld :s

Met deze ketel een beetje geëxperimenteerd en dmv gekochte ethanol (96%) een redelijk drinkbaar resultaat kunnen produceren. Dan zelf een wash ineen geknutseld met gist fruitsap en suiker. Wederom een redelijk resultaat. Maar door nog meer te lezen uiteindelijk bij een birdwatchers wash gekomen en daar ben ik nu mee bezig.

Ik heb nu ook een smartstill gekocht. Dit vooral om minder last te hebben van al die slangen om te koelen en een kleinere ketel te hebben om te experimenteren met botanicals.

De volgende stap is nu Odins Easy Gin maken en zien welk resultaat ik hiermee ga boeken. Maar eerst en vooral ga ik 2 vragen stellen op het forum waarvan ik er ondertussen al eentje vergeten ben :s

Berichten: 47
(@homegrown)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo, ik ben homegrown uit zuid holland.
Vorig jaar heb ik voor het eerst een thuis gestookte whisky gedronken en zo is mijn interesse gewekt.
Vorige week heb ik een alambiek besteld en binnen gekregen.
Ik hoop dat ik hier een hoop kan leren over het stoken, en dat is ook wel nodig, zo blijkt uit mijn eerste opbrengst.

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Da's een behoorlijke vlam ben je aan het verwarmen of aan het stoken m.a.w. stook je niet te hard? 

Pagina 73 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?