Meldingen
Alles wissen

Amylase

Pagina 1 / 2

Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedemiddag, is er iemand met Amylase enzymen ervaring? Ik ben gericht op zoek naar een hoogwaardig enzym om een lange en complexe suikerketen te kraken/omzetten naar mono/di sacharide.

Beantwoorden
16 reacties
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat ga je "kraken", aardappels?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als je bovenaan dit forum op STOOKWINKEL klikt, vind je de amylase enzymen:

  http://www.stookwinkel.nl/product/amylase-enzymen-zetmeel-omzetten-in-suiker/

Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi, nee geen aardappels. Soja suikers genaamd velasse. Het is een suiker afkomstig uit een soja extract, suikers opgelost uit soja dmv ethanol en vervolgens weer gescheiden dmv destillatie. Het bevat een zeer complexe suiker, geen zetmeel of eiwit. Het bestaat IT c.a 35% vaste stof.

Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb het in huis ja maar denk dat deze niet voldoet,al ben ik het wel aan het testen. Heb gister wat weg gezet in verassen en als contra maïsmeel. Bij de maïs was hij met 3 uur weer dun, zoals verwacht.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb geen ervaring met velasse, wel met melasse van suikerbieten of uit rietsuiker, maar dat gaat minder gecompliseert.

Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb jij toevallig de keten(molecuul structuur) van Melasse?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo ver ga ik nu nog niet, ik weet alleen hoe ik het moet verwerken voor een optimale vergisting.

Misschien in de toekomst, ook bij het bierbrouwen kom ik formules tegen in de leerstof, maar op dit moment spendeer ik mijn tijd vooral aan ervaring en veel lezen.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik las dat velasse wordt verwerkt bij ADM.

Misschien dat je daar meer info kunt krijgen.

ADM Oilseeds - Europoort

Hierbij worden suikers opgelost uit de plaatjes tot velasse waarmee een eindproduct met 70% eiwit wordt verkregen. Na diverse stappen in het proces ( persen ...
Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Klopt, daar werk ik al 25 jaar als supervisor 🙂

Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Betweter, betreft de Melasse, dat gebruik jij voor rum? Mag ik je vragen hoe en waarmee jij het vergist?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat is je voornaam?

Ik heb alleen ervaring met suikerbieten melasse en gebruik deze gist:

https://www.brouwmarkt.nl/brouwmarkt-producten/likeurmaken/alcotec-turbo-gisten/alcotec-rum-turbo-single-strain.html

Groet,

Rob

Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Franklin is de naam. Bedankt voor de link. Toevallig ook iets met melasse uit suikerriet gedaan?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Franklin, neen, ik heb met melasse uit suikerriet geen ervaring.

Hier koop ik mijn suikerbietenmelasse:

https://www.equusvitalis.de/koenigshofer/melasse?gclid=CP2jo7zWhMwCFUEaGwod5MsPxg

Deze rietsuikermelasse gebruikt iemand op het forum:

http://www.ebay.de/itm/EMIKO-Zuckerrohrmelasse-10-l-EM-Vermehrung-Melasse-Garten-dungen-Futtermittel-/252571994613?hash=item3ace76c9f5:g:qLEAAOSwD0lUhqst

Beantwoorden
Berichten: 562
Topic starter
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Betweter, vannacht is mijn recept van 27 naar 31 graden opgelopen door reactie temp van gisting. Moet ik hem terug koelen?...

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?