Goedemiddag, is er iemand met Amylase enzymen ervaring? Ik ben gericht op zoek naar een hoogwaardig enzym om een lange en complexe suikerketen te kraken/omzetten naar mono/di sacharide.
Wat ga je "kraken", aardappels?
Als je bovenaan dit forum op STOOKWINKEL klikt, vind je de amylase enzymen:
http://www.stookwinkel.nl/product/amylase-enzymen-zetmeel-omzetten-in-suiker/
Hoi, nee geen aardappels. Soja suikers genaamd velasse. Het is een suiker afkomstig uit een soja extract, suikers opgelost uit soja dmv ethanol en vervolgens weer gescheiden dmv destillatie. Het bevat een zeer complexe suiker, geen zetmeel of eiwit. Het bestaat IT c.a 35% vaste stof.
Ik heb het in huis ja maar denk dat deze niet voldoet,al ben ik het wel aan het testen. Heb gister wat weg gezet in verassen en als contra maïsmeel. Bij de maïs was hij met 3 uur weer dun, zoals verwacht.
Ik heb geen ervaring met velasse, wel met melasse van suikerbieten of uit rietsuiker, maar dat gaat minder gecompliseert.
Heb jij toevallig de keten(molecuul structuur) van Melasse?
Zo ver ga ik nu nog niet, ik weet alleen hoe ik het moet verwerken voor een optimale vergisting.
Misschien in de toekomst, ook bij het bierbrouwen kom ik formules tegen in de leerstof, maar op dit moment spendeer ik mijn tijd vooral aan ervaring en veel lezen.
Ik las dat velasse wordt verwerkt bij ADM.
Misschien dat je daar meer info kunt krijgen.
ADM Oilseeds - Europoort
Klopt, daar werk ik al 25 jaar als supervisor 🙂
Betweter, betreft de Melasse, dat gebruik jij voor rum? Mag ik je vragen hoe en waarmee jij het vergist?
Wat is je voornaam?
Ik heb alleen ervaring met suikerbieten melasse en gebruik deze gist:
Groet,
Rob
Franklin is de naam. Bedankt voor de link. Toevallig ook iets met melasse uit suikerriet gedaan?
Franklin, neen, ik heb met melasse uit suikerriet geen ervaring.
Hier koop ik mijn suikerbietenmelasse:
https://www.equusvitalis.de/koenigshofer/melasse?gclid=CP2jo7zWhMwCFUEaGwod5MsPxg
Deze rietsuikermelasse gebruikt iemand op het forum:
Betweter, vannacht is mijn recept van 27 naar 31 graden opgelopen door reactie temp van gisting. Moet ik hem terug koelen?...