Meldingen
Alles wissen

Appels met Alcotec Fruit Turbo

Pagina 2 / 2

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Chris,

Woon helaas niet in de buurt, moet het maar doen met wat we in de tuin hebben.

We zijn nu in Baarle-Nassau voor 2 weken en rijden volgende week vrijdag weer naar Twente, ben hier in de buurt ook wel aan het rondkijken of er nog iets is om te stoken.

vandaag nog een dagje Breda gedaan, lekker gegeten met een prima Hertogjan biertje.

groet, @ndré?

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Geniet van het leven het is kort.gr?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 14
 Gijs
Topic starter
(@gijs)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Precies wat ik gehoord heb van een Oostenrijkse boer, Waldstoker! Hij stookte pruimen, appels en peren. Soms apart en soms alles door elkaar. De appels werden in stukken gesneden, paar liter heet water er overheen en korrelgist erbij en basta. De oogst werd gestookt voor de volgende oogst want dan moesten de vaten weer leeg zijn. Hij perste wel alles voor het stoken. Al met al stond er 250 liter fruitsoep bijna een jaar in de gistvaten.

Dus puntje bij paaltje hoeven we met fruit dus niet bang te zijn voor de gistsmaak, Munckerik!? Nou, dat is dus weer een zorg minder!!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb nu net de oude ingemaakte jam met 20 ltr.wijn die ik niet lekker vond met verse abrikozen en wat drank die ik niet lekker vond gestookt,is lekker zoet 5 ltr van 65% je kunt alles door elkaar stoken maar ik heb vandaag ook nog druiven gestookt voor cognac,dus dat hou ik apart.morgen nog 2vaten en zat.nog 2 dan denk ik dat ik klaar ben,ben nu bijna klaar loopt nog 30% uit.was lange dag,maar de moeite waard.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?