Jongens, dit lijkt wel een marathon vlog: Lummel stookt doorrrr.....
Heb ik wat anders te doen dan.
maar echt serieus. Het pure sap begint te stinken terwijl de alcohol steeds zuiverder smaakt. Best bijzonder althans ik had dit niet verwacht
Puur goud
Nooit geweten en nooit geproefd dat Granny smith iets bitters over zich heeft, iets wrangs zelfs dat komt nu naar boven. Geweldig. De eerste liter gaat niet eens weg voor de prijs van het eerste haringvaatje. Goed experiment geweest
Vullen met water en schoonmaak azijn . Daarna goed naspoelen
Top man! Sounds good! Cheers!
Nu klaar met de eerste 20 liter sap. Echt het sap stinkt hoe is het mogelijk maar er zijn 3 kwaliteiten uit gekomen vanaf rauw tot mild. Smaak blijft ook de derde keer alleen subtieler. Terwijl ik dit schrijf ga ik de stookwijn nu door de gootsteen gooien het stinkt. De geest is gevangen.
Nu nog even geproefd en ik kan alleen maar weemoedig mijn hoofd schudden. Dit is onbetaalbaar. Alleen geschikt om met hele goede vrienden te delen omdat bijna niemand kan deze kwaliteit kan betalen. Goed spul wat die kiwi’s maken.
En nou de laatste keer voor ik vervelend ga worden al zullen er vast al wel aanstoot aangenomen hebben. Lekker belangrijk. De ketel is op, alle alcohol eruit en het stink en ik ga dit niet gebruiken om graan in te maischen, de geest is gevangen. Heel blij mee. Nu de rest nog , duurt nog een paar dagen en wellicht volgende week pils. Heb er zin in
Zet een paar flessen voor een paar jaar weg. Wat zal dan het resultaat zijn! Volgend seizoen zijn er weer appels. Zo probeer ik ook wat op te bouwen voor de toekomst. Zie het als een duurzame belegging.
Ik heb vanmiddag 20 liter appels met peren (calvados) 45% op eiken brandhout en walnoot doppen gezet, laat ik voorlopig nog wel in Mn kelder staan. Cheers
Groet, @ndré??
Het is nu 2 uur in de nacht en ik kon het niet laten om nog effe naar de cave te gaan om nuchter de drie kwaliteiten van gisteren en eergisteren te proeven maar de derde keer stoken is echt het lekkerst. Wat een werk is dit allemaal geweest en moet ik nog ruim 100 liter 3 keer stoken en dan heb je feitelijk nog maar een paar liter. Denk dat het al met al meer dan € 30 de liter wordt. Dus dit kan je niet kopen want wat zou het dan wel niet moeten kosten.
Het sap stinkt overigens niet meer nu het is afgekoeld. Smaakt eigenlijk nergens meer naar. Ik ga er toch morgen 3 kilo mout ingooien en dan weer terug op het gistbed.
Dit is echt te erg voor woorden. Dacht laat ik de koe bij de horens nemen want heb het volgende week druk en laat ik maar gaan schroten en in het sap gooien. Rotwerk gooi dus alles in de Grainfather zie ik het filter op het aanrecht liggen. Kan dus niet pompen en moet nu 3 kwartiet roeren en het is al half 4. Maar hou de Appelwodka maar voor ogen anders ging ik zachtjes huilen
Lummel, hou vol, ik lees met je mee!