2,2 liter van welke sterkte? En met hoeveel van liter van welke sterkte ben je begonnen?
Morgen gooi ik me bevindingen even erop ... ben nu alles even afbouwen en naar de kroeg toe !
Tot morgen !
Als ik me conclusie kon verwijderen had ik dat wel gedaan. !
We lezen je verslagje wel! Geniet van de avond en proost voor straks!
Ja dit is voor mij nog een wazig gebied
Meten ....
Had nu 70 tot 50 2,2 liter
Alleen toen ik weg was heeft iemand niet opgelegd en de pot niet in de gate gehouden. Waardoor deze troebel werd
Als het er troebel uitkomt komt dat meestal omdat het te hard gaat. Dan zou het dus fijn zijn als je het vermogen iets lager kunt zetten. Misschien nog even door een filtertje laten lopen. Niet door kool hoor, gaat ten koste van je heerlijke geur en smaak.
Overigens, voorloop en naloop kan ook troebel zijn. Ik heb een betrouwbare bron die dat even vermeld. Maar ik moet je eerlijk vertellen, mijn ervaringen zijn anders.
Jongens wat doen jullie moeilijk ik gooi 200 kg appels en wat suiker en gewone bakkersgist in een vat welk ik effe uitspoel met een beetje water nog niet eens steriel,haal nu het klokhuis eruit wat ik nooit gedaan heb,en ik stook er iets van waar iedereen lam van word ennnn het smaakt ook nog,ik werk op een manier die al duizende jaren oud is,zonder die speciale gisten of moelijke formules ik stookte tot vorig jaar nog op hout ik heb voor 2 weken terug 10 ltr meegenomem naar Romenie die hebben de drank uit de winkel laten staan,ik stook met een ketel van 100ltr +-14 jr.nog nooit iemand ziek van geworden,en ik werk heeeeeel primitief,ik ben een echte .gr?Chris.V.en als je het wil leren op mijn manier mijn tel nr.is bekend staat op stook forum
Momenteel druipt het Ik moet bekennen dat de Parrot geen succes is die loopt bij het buisje over ( waar normaal de reflux in gaat )!!
Hoy,
je hebt gelijk het lukt niet al te goed met de parrot.
Je moet hem er heel diep opschuiven bijna tot aan de bocht van uwe condensor, maak de silicone ring wel een beetje nat, en voorzichtig aftrekken met lichte draaiende bewegingen als je gedaan hebt, en uwe dobber los houden soms klemt hij een beetje, en als je uwe dobber er inschuift met alcohol in de parrot uwe duim op het buisje houden .
Dan gaat het beter dan broebelt hij zo niet over, ik zet wel nog een kom onder het bochtje.
zo kun je er voor de moment wel met werken.
Groetjes
Ik zou zeker wel het bochtje openhouden niet dichtmaken, ik denk dat er lucht in de parrot moet kunnen.
Misschien eens een workshopje bij jou plannen met een paar als je dat leuk lijkt?
Nou, die laatste opmerking van hoedjevanpapier, die is de moeite waard. iets goeds leren is altijd erg gaaf.
En als het een beetje te doen is voor mijn om uit de Fryske Wálden daar bij te kunnen en te mogen zijn dan is het goed maken van ouderwetsche toverdrank welkom.
eventueel even een p.b. voor opgave?
Groet.
Wat ik merkte is dat de t500 niet regelbaar is .. je hebt dus geen invloed op het proces... ( wat sommige als vervelend en sommige als niet vervelend beschouwen )
Wel kan ik zeggen dat het snel gaat .. sneller dan verwacht ....
Dit was mijn eerste keer Met de t500
Volgende week ga ik de peren stoken !
En heb al wat verbeteringen gezien waar ik aan ga werken !
Ik ben ook benieuwd Naar verhalen van andere stokers ..
Ik moet bekennen dat de Parrot geen succes is die loopt bij het buisje over ( waar normaal de reflex in gaat ) daar zit een bochtje bij maar hij blijft eruit druppelen. Ik ga proberen om die bij de volgende stook . Een stukje te verlengen met een slangetje
De sterkte = 70%. En zal dus afnemen naarmate !
Je merkt dat de thempratuur langzaam maar wel geleidelijk oploopt
Dus van 10 naar 30 gaat heel langzaam
Van 30 naar 40 iets sneller
Van 40 naar 50 nog sneller
Etc etc
Op een gegeven moment moet de kraan aan om te koelen …
Wees niet te zuinig heb ik al gemerkt met het koelen
Verder stroomt het destilaat flink snel !
De les hieruit is dus gewoon steeds kleine flesje vullen en die in een grote fles gooien na het proeven ... heb alles al gekocht inmiddels
Verder ging alles gewoon heel snel dat is ook wat ik wou ... vanwege het feit dat een koperen alembiek met electro plaatje Geen succes is ! Omdat het veel langer duurt ( daarintegen kan je het wel wat meer de thempratuur regelen )
Mijn volgende ketel word dan ook de Grainfather ... vanwege het beter kunnen beïnvloeden van het proces
Dit is voor mij ook nog maar me 3e stook in mijn leven ..
en de 1e met de t500 dus het is ook allemaal even kijken voelen etc.etc.etc.
Ik ga me dus iets verder verdiepen in het meten en berekenen. Van je stookwijn ... hier valt kwa percentage denk ik ook nog wel wat te halen .....
Verder vond ik dat na zeg 2.2 liter Me destilaat troebel werd .... ( duidelijk de naloop )
Ik ga me dus ook verdiepen in de naloop .
Hier zal je vast en zeker ook iets mee kunnen doen !
Dat was mijn bevinding ! En hou jullie vrijdag aanstaande Gewoon weer op de hoogte hoe het met peer gaat !
Alleen dan word alles appart gedestilleerd !
Ik moet bekennen dat de Parrot geen succes is die loopt bij het buisje over ( waar normaal de reflex in gaat ) daar zit een bochtje bij maar hij blijft eruit druppelen
Hoy,
je hebt gelijk het lukt niet al te goed met de parrot.
Je moet hem er heel diep opschuiven bijna tot aan de bocht van uwe condensor, maak de silicone ring wel een beetje nat, en voorzichtig aftrekken met lichte draaiende bewegingen als je gedaan hebt, en uwe dobber los houden soms klemt hij een beetje, en als je uwe dobber er inschuift met alcohol in de parrot uwe duim op het buisje houden .
Dan gaat het beter dan broebelt hij zo niet over, ik zet wel nog een kom onder het bochtje.
zo kun je er voor de moment wel met werken.
Groetjes
k zou zeker wel het bochtje openhouden niet dichtmaken, ik denk dat er lucht in de parrot moet kunnen.
Bij de grainfather kun je schakelen tussen thermostaat en vermogen maar daar hangt een heel ander prijskaartje aan.
Hoy,
Met den oude controlbox werkt dat niet goed ( temperatuurinstelling), als het element stopt met warmen dan loopt hij niet meer (distillaat).
die nieuwe contolbox zou daar een oplossing aan bieden naar ik hier gelezen heb.
groetjes