Hallo mede stokers. Even een klein vraagje. Heb hier nog een zakje berenburgkruiden van jacob hooy. Maar deze is denk ik al wel 15 jaar oud. Zou ik deze nog kunnen gebruiken of zijn de kruiden hun kracht/ smaak verloren door de jaren heen. Kan geen houdbaarheids datum vinden.
Groet Mauser.
De meeste smaak is wel weg denk ik. Kruiden en specerijen zijn wel redelijk lang houdbaar maar 15 jaar... ik zou nieuwe aanschaffen.
Ok thanks. Dan ga ik het ook niet proberen.
Maar let effe op hoelang je dat laat trekken.. de handleiding op het pakket zei; 3weken en netjes draaien elke dag.. had ik netjes gedaan en na 3weken een flinke Berenburger ingeschonken....
Maar dat spul smaakte extreem bitter!!.. een soort maagzuur achtige Berenburger had ik gemaakt.. extreem vies dus weg gespoeld..
let effe op dus hoelang je dat laat trekken..
.
Ik heb die kruiden van Jacob Hooy ook eens geprobeerd. Niet in te nemen dat spul. Het wordt een soort groene bittere thee. Jacob doet zijn achternaam eer aan en zou beter Hooi kunnen heten.
Maar weet iemand een alternatief recept (kruidenmengsel) voor Beerenburg?
Hoi Hoi, Ik heb de kruiden zon 2 weken laten trekken. Prima zo. Groeten, @ndré
Hoeveel kruiden doe je dan bij hoeveel alcohol? Op hoog% of op drinkbaar, zeg 42%?
Ik heb eens wat geëxperimenteerd met kruidenthee... Deze oplossen in alkohol en op drinksterkte brengen.... Na een tijdje rusten was hij goed te doen
Ik heb de hele inhoud van het kruidenmengsel in ongeveer 1,75 liter. van 45% gegooid .vroet,@ndré??
Ik gebruik de kruiden na hendrik beerenburg. Deze doe ik in een weckpot met 1,5 liter alcohol. Na 2 week trekken en niet draaien leng ik het aan met alcohol tot 6 liter. DAn is hij erg lekker.
Heb tussentijds even geproefd, ben al geen berenburg drinker maar wat een bocht.... phoe zoooo bitter. Heeft nu 2 weken gestaan ga hem vanavond filteren en aanlengen met suiker en hopen dat het nog wat wordt maar, heb er mijn twijfels over.
Ze noemen het ook wel eens een maagbitter, kun je het niet beter eerst verdunnen.
Koelboerke, die 1,5 liter alcohol, hoeveel % is dat?
op 30 % doe ik dat, daarna leng ik het verder aan met alcohol van 30 %. Hij is dan eigenlijk gelijk al lekker maar na een week smaakt hij nog beter. Hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt. Wel begint hij na een maand wat olieen van de kruiden te scheiden, dan is het even schudden voor gebruik dan is het weer goed.
ik heb een 85% terug verdunt naar 35% en daar de kruiden in laten trekken.