Ik bedoel eigenlijk wat extra water en alcohol erin doen zodat de kruidensmaak wat minder wordt, en misschien nog wat andere zoetere kruiden erbij doen.
Ik zou ook geen suiker gebruiken, maar bv honing of stroop of rietsuiker enz...
bedankt gompie voor de tips
Ik heb even opgezocht welke kruiden er zoal in gaan:
Kruiden voor Berenburg
oranjeschillen
alsem
duizendguldenkruid
hondsdraf
bijvoet
gezegende distel
duizendblad
weegbree
laurier
jeneverbes
kruidnagel
kaasjeskruid
salie
hoefblad
waterdrieblad
kalmoes
heggenrank
gentiaanwortel
sandelhout
esblad
De hoeveelheden weet ik echter nog niet te achterhalen
Er zijn verschillende kruiden mixen en beerenburg smaken . De friese varianten , de west friese varianten en ook die meer naar origineel zoals meneer beerenburg het als elixer maakte .
Ergens hier op site vind je recept voor beerenburger kruidenbitter . Dat recept dateert uit vroeger jaren .