Meldingen
Alles wissen

CALVADOS

Pagina 1 / 2

Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi iedereen vraagje ,Ik heb 20 Liter appelsap met 2,5 Kg suiker en chapmagnegist laten vergisten.Dit is nu ruim twee weken aan den gang .Kan ik dit zo stoken of moet ik dit best klaren voor het stoken .

De bedoeling is van calvados te maken 🙂

Groeten

Beantwoorden
31 reacties
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

stokerke, klaren is alleen voor mensen die haast hebben.

Helaas bezit je geen Tilt waarmee je de hele vergisting kunt volgen en kan zien wanneer alle vergistbare suikers in het appelsap omgezet zijn in alcohol.

Daarna op een koele plaats zetten waar alles vanzelf naar beneden zakt, oftewel klaart.

Let wel dat je alleen calvados kan stoken met een alambiek of T500 of Grainfather met een helm.

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wachten tot alles is uit gebubbeld en daarna nog een week of 2 laten staan !
Dan kan je alles filteren en in de ketel gooien

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik wacht meestal een paar dagen ik klaar niets ik gooi alles in de ketel aleen het bezinksel( gist) stook ik niet mee.gr.?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat bedoel ik met filteren :p

En ik laat het na het bubbelen meestal een week staan omdat je ziet dat het sg toch nog niets zakt
En hij soms na heel lang nog eens bobbelt

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Yep zal nog even wachten ik heb er geen haast bij ,soms stopt het waterslot met bubbelen dan schud ik eens stilletjes met het vat dan bubbelt het waterslot weer voor een dag of drie .Ik zal nog wel een tijdje wachten tot het helemaal stil staat .Dan bezinkt het wel vanzelf en zal het dan afhevelen en het bezinksel weggooien

Om dan te stoken in men alambiek met kolom .

Bedankt voor de reactie's 

groeten 🙂

 

 

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat denken jullie de stookwijn in een run stoken of met cuts ?

Het is namelijk alleen appel sap  uit brik,gist en suiker

groeten

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je zoveel mogelijk smaak van je fruit wilt direct spiritrun (cuts zoals je noemt)

Succes!

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

thanks 

groetjes

 

Beantwoorden
Berichten: 80
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En wat was  het resultaat ???

 

grtz Danny

 

 

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik heb daar 2,5 L calvados uit gehaald en de smaak viel goed mee ,daarna heb ik zelf appeltjes gekocht en verwerkt tot moes voor te laten vergisten daar heb je wel wat werk mee .Maar dit is goed te doen als de appels ook nog eens in promo staan is dit goed meegenomen :).En ik ben in september bij een appelboer vers appelsap gaan halen als ze daar persen .Dit is ook vers en komt niet uit brik dit is wel beter hoor .Maar de eerste test uit brik was wel goed om te experimenteren 

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@targa)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 35

@stokerke . Moet er nog water  bij de appels mash ?

Beantwoorden
Berichten: 80
(@danny2018)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oké super

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn appelsap (dat we tegelijk hadden gekocht) is al lang verwerkt. Ik had ook zo iets van opbrengst. Alleen had ikgeen extra suiker toegevoegd.

ik verschiet er eigenlijk van dat je zo lang hebt gewacht om te vergisten. Ik dacht dat jou sap ook niet gepasteuriseerd was.

 

Beantwoorden
Berichten: 193
Topic starter
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

HEY DDM ja hoor dit was ander sap van LIDL uit brik voor een test ,Ik heb mijn sap dat we samen gekocht hebben de dag zelf nog in mijn vergisting emmers gedaan ze.

Ik heb twee maal calvados en een maal obstler gemaakt van het sap ,bij ieder  fles calvados heb ik verschillende hout chips bijgedaan  een maal tennessee chips en een maal whiskey 

 

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb mijn calvados op Europese en Amerikaanse eik laten rijpen. Nu smaakt hij nog waterachtig. Nog enkele maanden geduld vrees ik.

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?