Hallo,
Ik heb kilo's krieken gekregen. Kan ik hiermee iets mee vangen om deze te verstoken ?
Pulpgisting ? Geen idee dus alle tips zijn welkom (en receptjes ook uiteraard) π
Thx !
Bouwkunde ik weet niet wat krieken zijn? Gr.?Chris.V?
Receptje kirschwasser opzoeken
nu weet ik nog niet wat krieken zijn??Gr?Chris.V.
Krieken (kriekskes) is Vlaams Maaskantje bier maar dan iets luxer.
Bier is sowieso ongeschikt om te stoken. Net als winkelwijn. Stookwijn is er wel speciaal voor gemaakt.
Je zult er gerust wel wat uitkrijgen met distilleren maar je resultaat is niet lekker.
Β
nu weet ik nog niet wat krieken zijn
Β Dat is de zure variant van kersen, zelfde uitzicht misschien iets donkerder, kleiner van bol, ik denk dat ze daar ook noorderkrieken tegen zeggen.
grts.
Β
Dank je ik dacht dat het een soort vrucht was ,het bier ken ik wel.maar het is niet de moeite waard om bier te verstoken.gr.??Chris.V.ps.Nimrax maar Boukunde schrijft kilo's.ik drink nooit kilo's bier wel liters.?
hoy,
ideaal om op te leggen op jenever, daar heb je er wel niet zoveel van nodig.
Ik weet niet of je deze kunt vergisten, ik denk wel dat je alle fruit kunt vergisten, ik zou er wel de steentjes uit doen. en je zult wat meer suiker moeten toevoegen omdat ze mij altijd wijsgemaakt hebben dat krieken zuur zijn, meer kan ik er niet van zeggen.
Β
experimenteren maar en resultaten posten dan maak je ons ook slimmer.
grts.
Hey,
Oei, ja ik bedoelde "Noorderkrieken", dat is inderdaad een zuurdere variant van kersen. Ik beschik dus over een aantal kg van dit fruit en wil daar iets gaan mee aanvangen.Β
Β
het doorbreken der eerste stralen van het morgenlicht bij het krieken van de dag
Gr, @ndrΓ©?
"Krieken op jenever" is niet zo mijn ding. Ik dacht ook om er een soort stookwijn van te maken (ze te ontpitten we) via pulpgisting of dergelijke.Β
Zal eens zoeken naar recepten voor "ciderwijn" die ik dan kan verstoken tot een "smaak"-alcohol ....Β
Ik heb sinds 2 weken nu GEWONE kersen staan voor te gisten ..
Speciale gist gebruikt . En nu al 20% ... ( 4 maal gemeten .... geloof er eigenlijk niets van )
Eerst ontpit ( pokkewerk ) .. hierna gekneusd . Anti pectine toegevoegd , gistvoedingzout toegevoegd , killergist ( maxiferma ) toegevoegd . en bubbelen maar ....
Ho,
Dat wil ik dan ook wel eens proberen met mijn krieken. Zou je mij eens de exacte hoeveelheden van de toevoegingen (gisten, anti-pectine, ....) kunnen/willen doorgeven per 10kg fruit. Water toegevoegd ?
Wie niet waagt ... geeft geen alcohol π
Krieken zijn wat wij morellen noemen, een zure kers waar je idd Kirschwasser van kunt stoken.
ff zoeken op het forum, we hadden het laatst over kirsch, ik heb zelf geen tijd om te zoeken nu maar het staat ergens π
Kirsch is lekker!!!
p.s. anti pectine heet pecto enzymen, ik heb zakjes liggen waarvan 1 zakje goed is voor 10 tot 25 liter. Bij kersen is 1 zakje genoeg, weinig pectine. Pruimen hebben meer pectine, dan neem je 2 zakjes.
Pecto enzymen hoeft niet perse, maar als je het niet gebruikt moet je iets ruimer zijn met je voorloop.
Β
Succes