Meldingen
Alles wissen

Check op methanol? inzenden gesloten. Na 2e lab analyse

Pagina 2 / 8

Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb je toevallig ook een idee wat de mensen gaan opsturen? Misschien is een mix handig. Als er nog geen Single Malt tussen zit regel ik die wel voor je.

Beantwoorden
maasjoerts
Berichten: 75
(@maasjoerts)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor mij wordt dit  appel, vergist zonder suiker met klokkenhuis en alles gemalen.

Echt risico voor methyl

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Maasjoerts,zo heb ik appels ook altijd gestookt,zelfs nu als ik stook zitten er nog pitten bij,ik laat mijn ketel altijd open staan en zo wat verdampen en gooi wat voorloop weg.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik stuur ook appels op zonder klokhuis pitten en stelen. Kort gekookt en vergist met bruggenman gist.

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik hoop iets methylloos op te sturen. Eenmaal gedestilleerd zonder enige scheiding. Vergist met Chinese yeast balls en Monascus Purpureus.

Beantwoorden
Berichten: 150
Topic starter
(@snurrebreut)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wow

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als er nieuwe namen bijkomen of andere relevante info, dan voeg ik die toe,
voor het overzicht. Met jouw goedvinden, Snurrebreut

Beantwoorden
Berichten: 150
Topic starter
(@snurrebreut)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Prima
Edit Nim: top !

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1297
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dit is leuk, dit is onderzoek!

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja zeker gaaf.
Eigenlijk zouden we ook een slijterij borrel moeten meenemen in de testlijst...
Ik denk hierbij aan een lekker fout shot-drankje als Kleiner Feigling ...maar jullie stookforum leden mogen dat in dit topic zelf beslissen. Het mooiste zou zijn als de fabriek mee wil doen aan specificaties. Dus dat wordt wie weet nog lachen en een verhaal apart!
Ik reserveer hiervoor plek 15 onder voorbehoud.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Algemeen vraagje nog bij dit leuke project .
Dit bedoel ik ook niet negatief maar voor overzichtelijkheid .
Komt er ook overzicht verslag bij elk sampel waaruit en via welke werk methode , manier van verwerking product en manier waarop overgehaald is en met welk type apparaten gewerkt en het daaruit volgend resultaat ?
Elk product kan veel of weinig methyl bevatten van zichzelf maar daarna komt manier van verwerking , bewerking en vaardigheden die bepalend zijn voor uiteindelijke Resultaten .
B.v . Een Calvados of Slivovitsj kunnen veel of zeer weinig methyl bevatten al na gelang gebruikte producten maar nog meer manier van produceren , gebruikte apparatuur maar ook zeer afhankelijk van vaardigheden in verwerken van de maker

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Robbert, dat is super nuttige info inderdaad.
Onder het mom, dan ook zo specifiek mogelijk.
Maar dan wel met goedkeuring van Snurrebreut, het is zijn topic, zijn project.
Mijn voorstel:
Als de lezen deze info doorgeven aan mij dan verwerk ik dat weer boven in het start topic.
Mag gewoon via de mail, lekker makkelijk naar :

[email protected]

Of nog makkelijker, post je bevindingen gewoon onderaan dit topic in een nieuwe post dan transfer ik  de info naar het starttopic.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik krijg as week een aantal urine controle buisjes van het werk. Deze stuur ik dan op naar snurrebreut. Ik zal jou nim, zoveel mogelijk gegevens sturen wat betreft het maken van de drank qua brouwen, afstoken. Dit mag als snurrebreut het goed vind ook gwn openbaar staan. Wil er graag Wat Van leren.

Beantwoorden
Berichten: 193
(@marca)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zal zo compleet mogelijk aanleveren van vergisting tot stook hoe het proces verlopen is. Het is even wachten tot volgende week mijn bestelling bij van der Kooy binnenkomt met de sample flesjes. Ik zal het hele verhaal dan ook naar Nim sturen!

Beantwoorden
Berichten: 150
Topic starter
(@snurrebreut)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik vind alles goed. Dus naast type drank en aantal keren distilleren ook type stookketel?

Conclusies trekken zal nog lastig worden. Aantal samples is klein. Kieken wat het wordt

Beantwoorden
Pagina 2 / 8
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?