Heb je toevallig ook een idee wat de mensen gaan opsturen? Misschien is een mix handig. Als er nog geen Single Malt tussen zit regel ik die wel voor je.
Voor mij wordt dit appel, vergist zonder suiker met klokkenhuis en alles gemalen.
Echt risico voor methyl
Maasjoerts,zo heb ik appels ook altijd gestookt,zelfs nu als ik stook zitten er nog pitten bij,ik laat mijn ketel altijd open staan en zo wat verdampen en gooi wat voorloop weg.
Ik stuur ook appels op zonder klokhuis pitten en stelen. Kort gekookt en vergist met bruggenman gist.
Ik hoop iets methylloos op te sturen. Eenmaal gedestilleerd zonder enige scheiding. Vergist met Chinese yeast balls en Monascus Purpureus.
Wow
Als er nieuwe namen bijkomen of andere relevante info, dan voeg ik die toe,
voor het overzicht. Met jouw goedvinden, Snurrebreut
Prima
Edit Nim: top !
Dit is leuk, dit is onderzoek!
Ja zeker gaaf.
Eigenlijk zouden we ook een slijterij borrel moeten meenemen in de testlijst...
Ik denk hierbij aan een lekker fout shot-drankje als Kleiner Feigling ...maar jullie stookforum leden mogen dat in dit topic zelf beslissen. Het mooiste zou zijn als de fabriek mee wil doen aan specificaties. Dus dat wordt wie weet nog lachen en een verhaal apart!
Ik reserveer hiervoor plek 15 onder voorbehoud.
Algemeen vraagje nog bij dit leuke project .
Dit bedoel ik ook niet negatief maar voor overzichtelijkheid .
Komt er ook overzicht verslag bij elk sampel waaruit en via welke werk methode , manier van verwerking product en manier waarop overgehaald is en met welk type apparaten gewerkt en het daaruit volgend resultaat ?
Elk product kan veel of weinig methyl bevatten van zichzelf maar daarna komt manier van verwerking , bewerking en vaardigheden die bepalend zijn voor uiteindelijke Resultaten .
B.v . Een Calvados of Slivovitsj kunnen veel of zeer weinig methyl bevatten al na gelang gebruikte producten maar nog meer manier van produceren , gebruikte apparatuur maar ook zeer afhankelijk van vaardigheden in verwerken van de maker
Robbert, dat is super nuttige info inderdaad.
Onder het mom, dan ook zo specifiek mogelijk.
Maar dan wel met goedkeuring van Snurrebreut, het is zijn topic, zijn project.
Mijn voorstel:
Als de lezen deze info doorgeven aan mij dan verwerk ik dat weer boven in het start topic.
Mag gewoon via de mail, lekker makkelijk naar :
Of nog makkelijker, post je bevindingen gewoon onderaan dit topic in een nieuwe post dan transfer ik de info naar het starttopic.
Ik krijg as week een aantal urine controle buisjes van het werk. Deze stuur ik dan op naar snurrebreut. Ik zal jou nim, zoveel mogelijk gegevens sturen wat betreft het maken van de drank qua brouwen, afstoken. Dit mag als snurrebreut het goed vind ook gwn openbaar staan. Wil er graag Wat Van leren.
Ik zal zo compleet mogelijk aanleveren van vergisting tot stook hoe het proces verlopen is. Het is even wachten tot volgende week mijn bestelling bij van der Kooy binnenkomt met de sample flesjes. Ik zal het hele verhaal dan ook naar Nim sturen!
Ik vind alles goed. Dus naast type drank en aantal keren distilleren ook type stookketel?
Conclusies trekken zal nog lastig worden. Aantal samples is klein. Kieken wat het wordt