Ethylcarbamaat https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016H0022&from=NL
Dat is toch het steenvruchten/ waterstofcyanide verhaal?
Groeten Catnip
https://www.stookforum.nl/thread/ontpitten-van-steenvruchten/
Wat betreft 2 van Kees22,: meld dat je voor eigen gebruik stookt, je houd er een boekhouding van bij en klaar. Zou op zich een goed systeem zijn. 70L per jaar wordt dan wel moeilijker te verantwoorden (ChrisV), je bent dan, volgens de douane op grote schaal aan het uitdelen, en/of verkopen. Ik heb nu ook een boekhouding, voor mezelf, dus als er stront aan de knikker komt, kl..t ik mezelf. Maar als ze willen , lezen ze hier mee, en hebben ze ons ook zo gevonden. Email gegevens is genoeg, om iemand te vinden. (ip adres)
Ach Wiliam,mijn hele buurt weet dat ik stook,maar weten ook dat ik niets verkoop,ik stook inderdaad best veel,maar dat gaat op aan feestjes,of een fles aan de fam.of goede vriend,zelf lust ik hem ook wel,als ze mij willen hebben dan is dat heel gemakkelijk.maar waarom zouden ze die moeite nemen.ik maak mij daar geen zorgen om,mischien dat ik er open voor uit kom.ik plaats het niet in een crimineel hoekje door er geheimzinnig over te doen,het is iets wat bij mijn levenswijze hoort,paddenstoelen mag je ook niet plukken,maar ik heb respect voor de natuur daardoor staan op die plaatsen waar ik elk jr.kom het weer voller.
Update:
Alchemist heeft het spits afgebeten en zijn info opgegeven (zie boven,starttopic).
En heeft zijn distillaat sample opgestuurd.
Om het makkelijker te maken kunnen deelnemers ook hun info hier onder posten in dit topic als je geen zin hebt om te mailen.
Dan verwerken we dat weer boven in het starttopic.
Je mag alles uiteraard naar eigen inzicht je info doorgeven.
Zo als Alchemist het heeft gedaan is wel een leuk voorbeeld. Heren, doe je best!
He Catnip, dat is een goede link. Ik wist niet dat de EU al zo ver was.
Ik heb overigens de ruwstook van mirabellen met opzet een week gewoon in helder glas in het licht laten staan met de bedoeling ec te laten vormen, die dan bij het fijnstoken in de ketel zou blijven. In het product wordt het toch gevormd, of je het nou in het donker bewaart of niet. (Althans: als er nog cyanide in het product zit.) In het donker duurt het alleen veel langer, maar als je de drank lekker laat rijpen, haal je die tijd wel.
Voor methanol een aardig Duits rapportje:
Daarin wordt rustig uitgelegd wat wij ook allemaal al weten: normaal gesproken is er geen probleem met methanol. Als er wel een probleem is, is dat toegevoegd uit andere bronnen, al dan niet uit onbenulligheid, hebzucht of kwade wil.
Herzlichen Dank für den Link Kees22. Vervalste tsjechische produkten met meer dan 20% methanol bijgemengd. Pfff.
Het klinkt alsof je aardig thuis bent in de gftige bijstoffen. Ik had er wel eens een aantekening van gemaakt. Die link was het resultaat van nog geen 5 minuten Googlen ?(Klinkt net of ik heel slim ben haha)
groeten Catnip
Haja, even goegelen en je lijkt heel slim, inderdaad! Vroegâh moest je dan op de fiets naar de bibliotheek, daar door kaartenbakken zoeken of langs rijen lopen en dan iets gaan kopiëren of lenen. Toen kreeg je nog eens beweging! Als zitten het nieuwe roken is, rook ik wel een slof per dag, vrees ik. Meer dan indertijd!
Wat me aan de EU-link van jou verbaasde was, dat ze onderzoeken naar het gedrag van ethylcarbamaat tijdens destillatie niet meegenomen hebben. Bij de ruwstook zit er veel EC in het begin van de stook, bij de fijnstook juist niet. Daar komt het mee vanaf oakweg 60 %, samen met koperionen. In beide gevallen blijkt vanaf 66 tot zelfs 90 % van het EC in de spoeling achter te blijven!
Ik moet even de titel en link opzoeken, maar het waren onderzoeken naar whisky en cachaca.
Daarom ga ik bij het stoken de ruwstook maar eens fijn een tijdje in het licht zetten, dan is alle EC wel gevormd en kan ik rustig fijnstoken. Gelukkig heb ik koperen ketels met een rvs koeling.
Om terug te komen op de methanol: ik was op zoek naar de link die ik je net gaf en kwam ook een Zwitsers onderzoek uit 2012 tegen. Die vonden in winkelwaren nergens te veel methanol.
Op foto .
hele onderwerp bracht mij op idee om gewoon een eigen fles te pakken en twee testjes te doen .
In kleine bekertje een beetje rose verkleuring .
Hier uit blijkt dat er een minimaal aan Methyl aanwezig is .
De rode verkleuring in ander flesje toont aan dat er ook Cyanide aanwezig is .
Het gaat om sporen van .
ter vergelijking een appelwijn :
Methyl en cyanide test .
methanol is heel schadelijk voor het lichaam en het antigif voor methanol is ethanol. In de meeste gevallen is het dus altijd een dosis methanol met een overdosis ethanol.
Ik vind dit erg interessant. Maar wat betekend dit nu? Dat beide stoffen aanwezig zijn maar dat het prima ter consumptie is of dat we schoner Moeten werken?
Ik maak veel appel Wijn maar schrik hier best wel van. Die rode kleur helpt daar natuurlijk bij. Dank voor het delen, ben benieuwd naar je reactie.
Dit is gewoon een chemisch testje waarmee je door kleur kunt zien de aanwezigheid van bepaalde stoffen . Des te intenser de kleur dan is er ook meer aanwezig daarom zetten ik de appelwijn uit de reformwinkel er naast als vergelijking Zelf heel vaak vroeger de testen zo gedaan en vergeleken met Gaschromatograaf . . Deze niveau's ook zitten ruim onder de waardes die voor veilig worden aangenomen . Dus in de eigen stook zit het daar ver onder . In het zelf destilleren wereldje zijn veel geruchten en heksenjachten . Het is maar net hoe je iets dat aangetoond wordt interpreteert . De appelwijn zullen restanten van pitjes in hebben gezeten en ook andere deeltjes wat een van de CN verbindingen bevat . Een volwassen persoon zal bij 1 mg per kilogram lichaams gewicht problemen krijgen .dat wil dus zeggen het pure cyanide uit ongeveer 160 appelpitten moet ineens ingenomen . niet alles uit pitten komt vrij dus je zal een veelvoud daarvan in je flesje wijn moeten hebben . Zo ook met methyl Daarvan mag 1 mg per cm3 aanwezig zijn . Dus aanwezigheid aantonen van stoffen is niet gelijk reden tot paniek of heksenjachten . Twee flessen appelwijn uit de winkel achter elkaar opdrinken maakt je vrolijk niet gelijk een dood en begraven Gewoon normaal secuur werken en na denken . Met steen vruchten waar de meeste risico's zitten werken Is algemeen bekent dat je bepaalde handelingen hebt .
Dan is de heksenjacht en paniek zaaien niet nodig.
Dank voor het antwoord. Ik drink vanavond een glas appel Wijn.
Zelfde testje op eau d' amande ( ouderwets amandel likeur " amaretto " .
hierin heb ik echte amandelen
gebruikt en zoals op foto te zien de vloeistof is geheel rood verkleurd door aanwezigheid van cyanide .
Dat is indd diep rood. En deze drank word gewoon genuttigd. Bijzonder.
je moet ook hierbij 1 mg per kilo gram lichaams gewicht binnen krijgen wil je in problemen komen .
D.w.z dat je ongeveer 2,5 liter van deze drank volgens dit recept ineens moet achterover slaan . gezien gemiddelde gewicht amandel en gemiddelde hoeveelheid CN per amandel.
Je zal echt ook een ander probleem hebben als je zoveel alcohol weg werkt .