Hey allemaal, Ik ben hier nog maar een beginner en heb een beetje hulp nodig.
Ik heb ondertussen een 3tal batches gestookt op basis van suikerwash. Na eerste destillaat bereikten we +-70%. deze verdunde ik tot 60% en gebruikte ze om maceraat te maken van ( jeneverbes, koriander, hibiscus,sinaas, citroen...) . Deze maceraten verdunde ik tot 15% en liet ik opnieuw destilleren. Ik kom nu een destilaat uit met veel smaak rond de 65%. Heads en Tails hield ik steeds redelijk gescheiden.
Nu heb ik wel verschillende dingen voorgehad en vroeg me af wat hier de oorzaak van zou zijn.
Bij een van de destilaten (eindresultaat) was en een olielaagje op ons resultaat. Hoe zou dit komen.
Ook verkleurd(wordt troebel) ons eindresultaat steeds wanneer we dit op het einde mengen met water. Wat kan ik hier aan doen? Zou maceraat van sinaasappel hiervan de oorzaak kunnen zijn?
Tot slot valt het me op dat ondanks het hoog alcohol percentage redelijk rond is en niet scherp zoals bij meeste commerciële dranken. op zich niet er maar waaraan ligt dit? Suikerwash /Gist/ alambiek?
Alvast bedankt voor jullie tips en bedenkingen
Olies, maw tails
Oplossing: betere cuts maken en trager stoken
En je hier voorstellen aub, http://www.stookforum.nl/thread/stel-je-even-voor/19/ of had je dat al lang geleden gedaan?
Kan zijn dat ik iets te enthousiast was 🙂
Olie komt uit je jeneverbessen, ooit eens gezien op een goede YouTube film over gin stoken (door een Nederlander maar wel in het Engels) helaas kan ik dat
Filmpje niet meer terugvinden ;-(