Beste allen, ik ben gisteren bezig geweest met het bereiken van een most.
Ik had een vaatje van 5 ltr druive concentraat gekocht bij de stookwinkel en de dag was gekomen.
Ik heb het verdunt tot 25 ltr zuurstofrijk druivensap. Toen ik de zuurgraad ging meten was die ruim 7 ph.. dus toen ben ik met wijnsteenzuur aan de slag gegaan op de ph naar 3@4 te krijgen. Ik was verbaasd over hoeveel ik er wel niet aan moest toevoegen om het ook maar iets omlaag te krijgen:? Ik heb uiteindelijk 250gram moeten toevoegen om het naar 4+ ph te krijgen 🤔
Ik ben nu bang dat ik het heb verpest door er teveel zuur aan toe te voegen of is deze hoeveelheid normaal?
Mvg Klaasv
Ik zie even niet hoe ik het bericht kan aanpassen.. maar ik heb inplaats van 250gr wijnsteenzuur 500gr toegevoegd, geen idee wat dat uiteindelijk met de wijn gaat doen🤔 hoop dat iemand me kan helpen. En excuses voor de dubbele post.
Mvg klaas
Ik had me wat beter moeten inlezen hoe ik een mooie wijn kon maken. Ik ging 12 dagen geleden van 1070+sg en vandaag was het tegen de 1000 en ook even geproefd.. was inderdaad een zure wijn om het maar subtiel te brengen.. ik heb vandaag weer een nieuw vaatje druiven concentraat bij de stookwinkel gekocht en laat het nu op zijn loop gaan:)ben benieuwd wat ik van de zure wijn kan stoken
De geur was trouwens wel veel belovend en aangezien het nog niet volledig was uitgegist zag het er uit als een mooie champagne 🥂
Al doende leert men zeggen ze.
Dat ziet er geweldig uit Robbert! Hoeveel kg aan druiven zitten daar nou in? Lijkt me erg geconcentreerd. En wat voor gist heb je hiervoor gebruikt?
Mvg, Nico
Zeer interessant! En wat is de verwachte hoeveelheid wijn?
En of heb je er nog andere plannen mee?
Mvg,
Wat zijn dat toch een rottige beestjes he😓
brandy /cognac😋 dat klinkt veelbelovend👌
Ben erg benieuwd naar het filmpje.
Wederom weer goede info, bedankt