Vergissing !
niet toe te schrijven aan overdadig verbruik van)
De olie zal bij rustig stoken grotendeels achter blijven . Het geeft wel aroma mee . Het deel wat meekomt geeft misschien het effect van blind slaan bij lager alcohol percentage.
Het gebruik van eikels i.p.v. hopbellen zou zeker goed kunnen uitpakken . Hop is een van de hardnekkigste om te reduceren in smaak .
Denk om het spoelen met heet water van de eikels .
Leuk dat je het eikelpad verder gaat uitspitten .
Ik blijf jou bevindingen volgen .
En hou mij / ons op de hoogte van hoe "de acorn gin"
Zich ontwikkeld in smaak in de komende dagen / weken .
Magnefiek ??.
Hi Robbert
Ik ga asap eikels opnieuw fermenteren volgens je recept. Maar ik denk dat ik er paar gedroogde orange peels ga bijdoen, meer eikels (blijkbaar hoef je er niet bang voor zijn) maar de noten laat ik weg. Ik heb teveel rotzooi gehad met neerslaan toen ik jaren heb liggen werken aan een perfecte pastis volgens libanees recept (gelagerd in poreuze kruiken in zand)
Die mash voeg ik toe aan 1x overgehaalde fruitalco. Met gin kruiden zwevend in korfje. En haal 2x maal over
Ik heb al een naam voor die gin : NOSTRADAMUS !
(met uitroepteken)
Solstice Shalom
PS Aardperen geef ik op en maretak ook.
Klinkt goed .
Een oud vooroorlogs recept in nieuw jasje .
Ik zie anders ook wel een andere naam
voor ogen .
Scratch Gin .
(Scratch eekhoorn ice age )
Misschien ook leuk voor jou avatar .
Psycat alias scratch na 50 kilo eikels bereiden .
???
Thanks Robbert
Best leuk maar associatie met een eikel ligt me zo niet 🙂
Voor je het weet heb je de naam van een andere soort eikel te zijn bv deze
Dan ben je de pisang ?
De acorn gin is toch al uniek tegenwoordig . Gewoon
"Spycat specialty " op etiket .
Maakt het nog spannender.
Ik moet dit hele draadje eens lezen. Maar voor nu: op 7 en 8 december is het Openluchtmuseum open met als thema: eikels!
Er wordt een proeverij met allerlei eikelbereidingen gehouden: eikels met aardpeer (bah), eikeltjeskaas en dennennaalden en een warme eikeltjesdrank met slagroom, ahornsiroop, kaneel en sinaasappelzest.
Zo, we zijn aan conclusies toe.
Na het rusten en rijpen is de eikel/juniper/bessen gin klaar voor een tweede smaaktest. Ik kan het niet mooier beschrijven dan Kevin Bloody Wilson :
Now it feels like and angel's just pissed on me tonsils
Or that horny young barmaid herself
De scherpe tanines zijn verzacht, de smaak is harmonisch maar mist misschien een beetje complexiteit. Een heerlijke drank. Welbedankt Robbert voor dit oude recept.
Het zet me er toe aan om verder met eikels te experimenteren. Ik ga wellicht de gedroogde hop-bellen laten vallen want veel te moeilijk om te doseren.
Verdere experimenten zullen in de richting gaan van fermentatie pure eikels en fermentatie pure juniper 9met paar gram gedroogde orange peel)
Peace !
Bedankt voor het delen. Heb het met plezier gevolgd.
Mooi als iets zo slaagt .
Graag gedaan Psycat .
Jij ook bedankt voor delen van het hele verslag .
@spycat , hoe heeft de eikel gin zich ontwikkeld ?
We zijn nou poosje verder .
Ik ben wel nieuwsgierig omdat ik dat recept zelf nog nooit geprobeerd heb hoe het is afgelopen .
Met Groet , Robbert .
Eensch! Heb met veel bewondering gelezen en blijf aandachtig volgen. Ben verzot op zulke ambachtelijkheden, mad respect, zowel voor het prijs geven van t recept als de uitvoering.
Heb voorheen ook veel over eikels gefilosofeerd omdat de eik van de buren ieder jaar een teringzooi eikels op ons gazon achterliet. Het grappige is dus dat toen Psycat zijn vraag stelde, de betreffende eik al in stukken lag en dus geen eikels meer geeft... nog nooit zo gebaald dat er geen eikels meer vallen?
Het staat al op de agenda dit najaar, heeft weer de nodige inspiratie opgeleverd!