Bauke, spreek je interne wetenschapper aan en doe een experimentje.
In principe zou je met een 100 ml alcohol per batch kunnen beginnen.Β
- Batch A, met verse citroen volgens een recept dat je normaal gebruikt.
- Batch B, aantal gram citroenschil Batch A x 0.50
- Batch C, aantal gram citroenschil Batch A x 0.75
- Batch D, aantal gram citroenschil Batch A x 1.00
- Batch E, aantal gram citroenschil Batch A x 1.25
Even lang laten staan en uiteindelijk een gelijke hoeveelheid suiker (zou een siroop maken) toevoegen per batch en proeven maar.
Als ze uitgaan van 9 gram wat het equivalent van 2 citroenen is dan kun je 4,5 gram per citroen aanhouden. Ik heb eens voor een gerecht waar de zeste van 1 citroen in moest. Ik heb 10 gram gedroogde citroenschillen gebruikt, dat was veel te veel dus ik denk dat die 4,5 gram wel klopt.Β
Bauke, spreek je interne wetenschapper aan en doe een experimentje.
In principe zou je met een 100 ml alcohol per batch kunnen beginnen.Β
- Batch A, met verse citroen volgens een recept dat je normaal gebruikt.
- Batch B, aantal gram citroenschil Batch A x 0.50
- Batch C, aantal gram citroenschil Batch A x 0.75
- Batch D, aantal gram citroenschil Batch A x 1.00
- Batch E, aantal gram citroenschil Batch A x 1.25
Even lang laten staan en uiteindelijk een gelijke hoeveelheid suiker (zou een siroop maken) toevoegen per batch en proeven maar.
Haha jij probeert mij ook op elke manier te stimuleren aan de gang te gaan.... waarvoor dank.
Als ze uitgaan van 9 gram wat het equivalent van 2 citroenen is dan kun je 4,5 gram per citroen aanhouden. Ik heb eens voor een gerecht waar de zeste van 1 citroen in moest 10 gram gedroogde citroenschillen aangehouden, dat was veel te veel dus ik denk dat die 4,5 gram wel klopt.Β
4.5 gram gedroogde citroenschil staat gelijk aan 1 verse. Dit schrijven we op in het grote boek.
Ben net thuis en zie dat ik nog niks binnen heb gekregen. Dank voor jullie opmerkingen ik ga het proberen en laat het weten.
ik ben wel benieuwd of je met gedroogde schillen wel de mooie gele kleur en de goede smaak krijgt, vindt het er namelijk niet zo mooi uitzien gedroogd die bruine schillen ;).
Iemand hier al ervaring mee? Als het goed gaat wel een prima alternatief vooral voor de biologischeΒ sinaasappels die toch lastiger te vinden zijn
Geeft een net zo mooie gele kleur.
O dat is mooi. Ga het eens uitproberen met de sinaasappel
Van de sinaasappel durf ik het niet te zeggen ?
De citroen kleurde in het gerecht waarvoor ik het heb gebruikt mooi geel. Sinaasappel heb ik enkel in donkere bieren gebruikt dus daar kan ik geen oordeel over geven.
ga ervan uit dat dat hetzelfde zou moeten zijn, ach ja met keer proberen weet ik het
Het is dat ik momenteel geen alcohol heb staan anders zou ik het met een klein beetje kunnen testen.
komt goed, ik kom erop terug πΒ
Op de gedroogde schillen die ik kocht is er teveel wit meegedroogd. Dat kwam bij mij de smaak niet ten goede. Ik heb van alles geprobeerd maar alles uiteindelijk weggegooid. Misschien zit er verschil in kwaliteit van gedroogde schillen maar tot ik andere resultaten hoor blijf ik zelf schillen.
erik volgende keer ik iets bestel wil ik ook wat van citroen en sinaas en andere zaken
Β
en als je het koopt bij een zaak gericht op likeur maken zoals brouwland of Unibrew?
Β