ik heb net op google gezocht op gedroogde citroenschil zonder wit. Dan komn er best wat resultaten naar voren. Bij 1 las ik gebruik de helft van de normale hoeveelheid.
Ik ben echt benieuwd of dit te drinken wordt. Ik kocht het op een site voor koken maar het ziet er hetzelfde uit als op de site van brouwland. Maar het kan natuurlijk een heel andere kwaliteit zijn. Dus gewoon proberen anders zul je het nooit weten. Mijn alcohol percentage was 95% misschien dat lager beter werkt.
Ik heb inmiddels klein potje 1 met citroenschil en 1 klein potje met sinaasappelschil ingezet om te proberen. Begint goed te kleuren nu na dag of 4, dus we wachten af. Wordt vervolgd.
De linkse is met gedroogde sinaasappel schillen de rechtse met verse sinaasappel schillen.
Gisteren de fles met gedroogde sinaasappel schillen op fles gedaan. Niet zo'n succes qua smaak. Kleur is best oke helaas niet zo'n goed ouzo effect. Inmiddels aantal sinaasappels geperst en sap erbij gedaan en in 1 fles een kleine steranijs gedaan. Proberen of er iets te redden valt.
De citroen schillen nog niet gefilterd misschien vandaag of morgen ff proberen.
Blijf tot nu toe toch van de verse producten
Ik had exact hetzelfde resultaat. Dus het ligt echt wel aan de gedroogde schillen.
Let op als je gedroogde *schillen van citroen of sinaasappels ALLEEN afkomstig zijn van biologische landbouw!
Vele gedroogde schillen van fruit producten die je nu in Europa of afkomstig van buiten de EU kunt kopen: zijn hoofdzakelijk afkomstig uit NIET biologische sectoren!
De gedroogde schillen kunnen nog de volgende bestrijdingsmiddelen / reststoffen bevatten die je niet terug wilt in je lekkere natuurlijke Limoncello 🙁 🙁
Dit zijn de *bestrijdingsmiddelen die ze gebruikt hebben op de vruchten:
Imazalil "kankerverwekkend"
Natriumorthofenylfenol
Chloorpyrifos ethyl
Chlorothalonil
Tetradifon
E904
E915
E202
Alle bestrijdingsmiddelen worden intensief gebruikt in de gehele wereld, uitzondering de biologische sector..
Ga voor ALLEEN puur natuurlijke biologische citroenen en schil ze gewoon of koop een “automatische” schiller bv via Ali expres of …, zie deze link, werkt bij mij prima!! Let op dat je klokhuis mes niet mee gebruikt..
Tip: de DL Aldi kostte de biologische citroenen een fluitje van een cent ten op zichtte wat ze hier durven te vragen. Erg jammer dat NL Aldi niet in mee gaat…
Hier kan je tijdens het seizoen vers geplukte bio citrusvruchten bestellen bij een teler in Spanje.
Ook ik wil even terug komen op het gedroogde resultaat van gedroogde citroen schillen. Het is geen succes. Het heeft nu 4 weken gestaan maar de smaak is niet ok en ouzo effect ook niet. Rest van de schillen gaat in een curry.
Heb hier ook al ruim maand staan. Ga er denk ik dan niet eens suikerwater aan wagen. Sinaasappel was ook al geen succes. Idee was zo goed hahaha
Ja als het geslaagd was, was ik blij geweest maar het is echt heel slecht.
Dat was mijn idee met sinaasappelschil ook. Het is lastiger om aan verse biologische sinaasappel te komen dus was erg makkelijk met schilletjes. Maar helaas, toch maar meer moeite doen.
Een toevoeging van ca. 30% is wel erg lekker!
wat is het verschil eigenlijk tussen zoet en bittere sinaas appelschil?
Ze komen van verschillende vruchten. Zoete sinaasappelschil versterkt de zoettonen en bitter de bittere tonen. Je kunt ze naar believen gebruiken om meer balans aan te brengen