Heb met invertsuiker stookwijn gemaakt Naast bakkersgist (30 gram)tevens als starter/ voeding 3 theelepels marmite ( op 9 liter stookwijn) Het gisten was gisteren goed begonnen maar nu lijkt het proces tot stilstand gekomen Robbert; help!! Met vriendelijke groet Rob
Euh omdat er geen belletjes meer uit de afsluiter komen
Ben zeeeer beginnend maar heb wel al je reacties gelezen die je in het verleden hebt geplaatst Snap hieruit dat totaal niet starten vaak het probleem is maar na verloop van tijd niet meer verder gaan was me een raadsel Naar het anaërobe stadium toe gaan snap ik : enig idee hoe lang ik “geduld” moet hebben Ben gewoon bang dat ik iets verkeerd doe Bedankt voor het mee denken!,
48 uur dus ; sorry zal beter opletten
De afsluiter, ofwel het waterslot is niet altijd de beste indicator. Het komt geregeld voor dat het gistvat niet goed is afgesloten waardoor de gevormde CO2 elders ontsnapt en het waterslot niks meer doet.
Een andere manier is om met een aansteker of lucifer in het vat te gaan, gaat deze uit dan wordt er nog CO2 gevormd en is de gisting nog bezig.