Hello
Vraaagje. Sommige van mijn maceraten hebben wat ik noem een vuile kleur.
Ze zijn lekker maar door het mengen van verschillende maceraten met verschillende kleuren bekom ik een lelijke kleur.
Niet het mooie amber van rijpen op eik, niet de mooie tint van karamel maar een onaangename kleur.
Vraagje : is er buiten distillatie een natuurlijke methode om kleur neer te slaan of te veranderen van een drankje ?
Thanks
PS Cassis en aalbessen seizoen opent hier in Belgie
Thanks Alchemist
Kleur weg vangen ?
Bedoel je dat filteren op actieve kool alle kleur wegneemt ?
Dat zou perfect zijn (as de smaak niet wijzigt natuurlijk)
Voor jam en dergelijke zijn ook kleurstoffen in poedervorm te vinden, vaak degene die je op etiketten terugziet als E-nummers. Niet iedereen is er voorstander van... Maar er is ook rode kleurstof te vinden zdat van rode bieten is gemaakt, E162 bij naturalspices.nl
Grazie Mille Mc Corner
Maar als ik bv rood bij de drank giet die al een vuile kleur heeft dan is het resultaat een nog slechtere kleur.
Het kleuren van kleurloze drank is geen probeem. Cassis bv kleurt donkerrood bijna purper, rabarber pink, aalbes rood, etc.
Eik infusie kleurt ook mooi goud tot amber etc
Het probleem is om zonder distillatie kleur weg te krijgen (op een natuurlijke manier) Indien actieve kool zou werken is dat een oplossing
Maar ik heb nog nooit met kool (willen) werken.
Rood: bietjes, frambozen, rode kool, rode rozen, roosbottel
Blauw: blauwe viooltjes, chicoreibloem, bosbessen
Groen: spinazie, thee, lievevrouwebedstro
Geel: indische kers , teunisbloem, goudsbloem
filteren door kool tast zowel kleur als smaak aan .
Thanks Robbert
Enige manier om een drank te "ontkleuren" ?
Thanks Robbert
Maw het gaat niet zonder her-distillatie en dan verlies ik teveel smaak
Zal er iets anders op moeten vinden
Prettig weekend