hoi broeders en zusters
ik heb intussen een mede in de maak en heb wat vragen over het gebruik van marokkaanse munt hierin.
ik zal even uitleggen wat ik gedaan heb, dan kan ie daarna bij de recepten.
3 kg bloemenhoning uit litouwen oplossen in lauw water tot 10 liter.
1 pakje medegist met voeding en klaringsmiddel van stookwinkel, zie link
ik heb ook gehoord dat het ook anders kan met een mangrove jack gist en gekookte rijst als voeding , maar ik had dit nu eenmaal en het resultaat was een wijn met een alc. van 13%
na dat het is uitgegist heb ik de emmer gesplitst (geheveld)in 2 batches van 5 liter elk (mandflessen 5l )
die heb ik aangevuld tot aan de rand met appelsap (zonder bewaarstoffen en suiker) om de kopruimte te verkleinen.
werd op een imkerforum aangeraden..nu staat het weer een klein beetje te bubbelen om de suikers uit het toegevoegde sap om te zetten
straks de 2e keer overhevelen en dan wil ik munt toe gaan voegen in 1 batch.. en nu de vraag..
hoeveel blaadjes verse munt moet er dan in???
ik wil niet gaan experimenteren met de eerste keer dat ik dit maak , dus wie kan het me vertellen?
Ik durf er m'n vingers niet aan te branden Ruud, maar misschien kun je met paar glaasjes met elk 200ml appelsap een experimentje doen hoeveel blaadjes je nodig hebt op appelsap? Dagje laten trekken en proeven hoeveel munt er overkomt?