Meldingen
Alles wissen

Mijn distillaat is iets geel

Pagina 1 / 2

Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

na 1e x stoken is mijn alcohol iets geel wie weet misschien wat t is..,,

Beantwoorden
20 reacties
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je wat meer informatie? Is het een nieuwe ketel, is het koper of rvs? 

Wat stook je precies?

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

het is geen nieuwe ketel is rvs en suikerstookwijn

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

met een koperen koeler foto staat op site

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

lijkt een lichte urine kleur 76 procent ruikt verder goed..,

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan zal het niet aan je stookwijn liggen, is de koelspiraal goed schoongespoeld van binnen? Komt het distillaat ergens tussen je boiler en condensor in contact met ander materiaal zoals zink, aluminium, rubber ringen etc?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heb je de ketel van iemand overgenomen? Zo ja, dan zou je eens moeten vragen of die persoon daar ook al eens last van heeft gehad. Het klinkt mij in de oren dat er ergens in de ketel iets zit dat niet met alcohol in aanraking mag komen.

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

nee alleen rvs en koper en misschien iets de sluitring ..,,kan t misschien zijn dat de koeler iets geoxideerd is
en kan t verder kwaad om t te verdunnen en te mengen met essense

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stook de koeler eens goed door met een water en azijn mengsel, de koelspiraal wordt zo van binnen weer mooi schoon. Daarna heel goed naspoelen met schoon water om azijnsmaak aan je volgende distillaat te voorkomen. Een keer nastoken met schoon water is ook heel goed.

Dan zou ik je gele distillaat even terugmengen naar onder de 40% en opnieuw stoken. Als het inderdaad oxide was zou het distillaat nu zo kleurloos als water moeten zijn. Als dit gelukt is kun je gerust met essences aan de slag.

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

dank je wel zal t proberen

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ter aanvulling, zolang je niet zeker weet wat de gele kleur veroorzaakt zou ik het niet drinken. Zorg echt eerst dat het schoon is.

Veel succes! Laat je het even weten of het gelukt is?

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ben naar een persoon geweest in bentelo met de goede kennis ..,,heb te snel gestookt en de niet vergiste suiker is lichtelijk gekarameliseerd daardoor is de kleur onstaan kan verder geen kwaad alcohol getest is verder niets mis mee ..,,maar in ieder geval bedankt voor t meedenken

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is wel bijzonder om te horen. Ik vraag mij wel af of dat wel mogelijk is. Kleur blijft eigenlijk altijd achter als je distilleert. Daarbij carameliseert mijn suikerwater ook niet als ik invert maak en dat is veel heter en heeft een veel hoger suikergehalte. 

Als ik heel eerlijk ben denk ik dat er toch wat anders aan de hand is. Hoeveel suiker op hoeveel water heb  je gebruikt bij het maken van je stookwijn en wat voor gist gebruik je? Weet je hoeveel alcohol je stookwijn bevatte  voor het de ketel in ging?

Zie het niet als een aanval op de kennis van iemand die jij vertrouwt, maar ik probeer het wetenschappelijk te zien en te begrijpen zodat ik en anderen op het forum er ook iets aan hebben mochten wij eens geel distillaat verkrijgen.

Beantwoorden
Berichten: 80
(@lancelot)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als je suiker gekarakteriseerd is dan ben je inderdaad te hoog aan het stoken maar dat houd wel in dat je een temperatuur hebt bekijkt van ongeveer 150 graden dit weet ik uit ervaring omdat ik veel karamel maak en nougat en suiker karameliseerd pas als al het water verdampt is. Zou eens kijken naar de overgang van rvs naar koper want rvs vreet koper namelijk op. En zie dit ook niet als een aanval

Beantwoorden
Berichten: 14
 Eppe
Topic starter
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb 8 kilo suiker op 25 liter water met turbo pure gist 48 5 dagen laten staan heb geprobeert t te klaren met 24 turbo klar geroerd maar voor ik begon gste t nog wel een beetje geloof ik heb gewoon alles in ketel gedaan en niets gezeefd ofzo geen idee wat t alcohol gehalte was voordat ik begon

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?