Ik denk dat hij bedoelt afkoelen tot 30 graden C
Aha! Dat zal het zijn. Dank je.
Ja eigenlijk ook logische.
gisteren natuurlijk mijn emmer voorzichtig geleegd om te stoken.
Bij het restant met de laag gist heb ik vervolgens weer suiker oplossing en melasse gegooid.
Temperatuur was 28 graden . Helaas is het vergisten niet tot leven gekomen.
jammer, weet iemand wat ik verkeerd heb gedaan ?
Correctie, er zit nu toch leven in ... hij is vannacht toch blijkbaar tot leven gekomen nadat hij zeker 5 uur helemaal niets gedaan heeft
De gist moest mog even wakker worden ? was hij al lang uitgegist? Fijn dat het weer op gang is.
Hij was zeker een dag of 4 uitgegist, en tijdens het toevoegen van de melasse en suiker er nog opgelet dat het niet te warm werd zodat de gist daardoor niet dood zou gaan
Mannen, bij was hij ook al dagen uitgegist, na suiker toevoegen duurde het een dag voor hij weer ging bubbelen.