Een tijdje geleden heb ik een mooi vat van 200 liter op de kop kunnen tikken.
Dit is afkomstig van de voedingsindustrie voor opslag van olijven.
Dus ik veronderstel dat dit valt onder de regel "opslag van voedingsmiddelen voor menselijke compsumptie" en ook geschikt moet zijn voor het maken van stookwijn.
Ik heb dit vat zeer goed gereinigd maar de geur van de olijven of de vloeistof waarin ze bewaard waren bleef er in.
Ik heb een test gedaan in dit vat met 20 liter stookwijn maar de zelfde geur van het vat geeft af aan de smaak van de alcohol na distilleren. Dus gewoon slecht.
Mijn vraag is nu of er een product bestaat om in het vat te doen om enkele tijd te laten weken om een neutrale geur of smaak te krijgen?
Ik zou dit vat graag gebruiken omdat ik in de winter geen verwarmde ruimte heb en het vergisten dan zeer langzaam gaat en zo een grotere voorraad kan aanleggen in de zomer maanden in een kamer waar ik veel zon en warmte heb voor in de winter.
Ik heb eens gekeken bij de verschillende topics maar kon er geen antwoord op vinden.
Dunne chloor doet het goed. wel goed na spoelen met heet water en ff laten uit dampen. Anders heb je het alleen verruilt met een vieze chloor smaak.
chempro
Halamid is een middel wat in voedings industrie wordt gebruikt .
https://veipdisinfectants.com/desinfectie/halamid/
Anders velgenreinger van de action en goed omspoelen daarna
Ik weet niet waar je huist, maar anders heb ik eventueel een 120 liter vat liggen voor je
Belgie. Zal eerst proberen met de tips die ik hier gekregen heb.