Meldingen
Alles wissen

Niet uitgegiste stookwijn stoken

Pagina 2 / 3

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat aquarium verwarmingkje was een grapje,sorry.
Hiervoor is een klimaatkast uitgevonden. Mijn hele keuken is 1 grote klimaatkast dus nodig is zo'n kast zeker niet. Alcotec (48) doet met die 48 suggereren dat je stookwijn in 2 dagen klaar is. Onzin,natuurlijk. Hou het op 1 week.
Dan zegt Alcotec: ons product is ongeschikt om te "stapelen". Ook al verwacht ik dat het prima gaat zoals jij doet x2.Geen warmtebronnen verder toepassen, je mengsel wordt uit zichzelf ook al warm. Verder mag er bij stookwijn geen lucht meer toegevoegd worden. Dus DEKSEL DICHT tot na die week fermentatie. Hierom zijn stooktonnen zo gemaakt dat ze zo vol mogenlijk zitten zodat de zuurstof snel wordt verdrongen door een beschermende co2 deken over je mengsel.
Tot slot: Reken op zurige bijsmaken, dit komt grotendeels door die Alc.48.
Dus probeer eens een andere stookwijn gist van de stookwinkel 😉

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bedankt nimrax en als mijn alcotec48 op zijn probeer  ik uiteraard eens iets anders 

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Yess, evds3,graag gedaan. Nog een kleine aanvulling: ik heb de zurige lucht bij Alcotec48/24 redelijk weten weg te krijgen door sowieso altijd via actief carbon te laten lopen en dan de opbrengst te "wassen". Verdunnen met de helft kraanwater en dan nogmaals destilleren. Lichte voorloop weggooien en steeds bij 10% alc. je stook afbreken. Zo omzeil je de hogere en lagere alcoholen met ook weer geur/smaak verontreiniging. Doe jezelf een lol en koop een goede stookwinkel turbo. Dan hou je de A48 voor backup... zo ging het met mij namelijk. Uiteindelijk over datum weggegooid 🙂
ReneR en Munckerik,ook dank voor jullie aanvullingen. Cheers!

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

nogmaals allen bedankt en nimrax zo jij het beschrijft doe ik het ook met de smart still en de smaak is ok voor mij en ik doe dit nu om te overbruggen tot ik weer genoeg fruit heb aan de bomen ! 

nog een laatste vraag wat is een goede turbo gist of andere gisten ik lees het graag

nogmaals bedankt en de groeten vanuit duitsland aan de moezel

 

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hmmm.. ik denk dat je erg enthousiast zal zijn met als alternatief voor de A42:

https://www.stookwinkel.nl/product/gist-voor-wodka-bereiding/

En voor de fruitvariant:

https://www.stookwinkel.nl/product/turbogist-voor-fruitvergisting/

Greetz vanuit omgeving Den Helder 😉

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nimrax, daar vul ik er nog een bij aan, is een toppertje!

 

https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-turbo-pure/

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Thankx 4 the tip Erik!

 

Beantwoorden
Berichten: 5
 Rien
(@rien)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik zou opnieuw gist toevoegen en op 23 graden zetten

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Volgens mij heeft hij alles al gestookt.

 

Beantwoorden
Berichten: 5
 Rien
(@rien)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb ook een T500, 20 liter, 80 cm pijp, materiaal in de pijp ?, electrische plaat 3000 watt, waterkoeling tegenstroom,
ik wil ook graag 92% krijgen mag ik vragen hoe je dit bereikt ?
beste lengte buis ? hoe stook je gas of elektrisch ?, speciale koeling ? grootte van het vat ? bereik je dat in 1 keer stoken?  foto ? groet      rien nl       facebook

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bedankt alle en noem mij ook maar erik

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Rien de T500 en alle info kan je gewoon op de pagina van de Stookwinkel vinden.

Hoe dat ik de gisting doe heb ik al beschreven alsook het klaren daarna stoken op een kleine 60 graden met de T500 en dit aanhouden totdat er niets meer uit de T500 komt

Beantwoorden
Berichten: 4
Topic starter
(@brund)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bedankt allen voor al de informatie, dit ga ik allemaal mee nemen voor mijn volgende batch. Ik heb mijn eerste stook gedaan en het ging fantastisch! ik heb 4 liter a 70%. dit ga ik waarschijnlijk nog een keer stoken om de wat muffige lucht te ontdoen.

groetjes

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die muffe lucht komt waarschijnlijk van de gist. Ik ben bang dat je die met 1 keer her-stoken nog niet kwijt bent. Misschien filtreren over actieve kool?

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

erik en nimrax 

ik heb jullie raad opgevolgd en deze gisten besteld en ben benieuwd naar de verschillen

mvg erik vds

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?