Meldingen
Alles wissen

Op de Oosterse tour met een zuid Amerikaans accent (Shochu/Tongba/Brem)

Pagina 3 / 4

Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is weer eens wat anders Bauke .
Beetje meer uitdaging .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Voor jou ja! Maar voor mij is dit nog te hoog gegrepen. Niet erg , ik volg het proces gewoon. Wat ik heel cool vind is dat je zo uitbundig wordt met foto's en film. Echt super informatief. Thnx

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ragi is erg traag met opstarten maar nu 24 uur later begint het langzaam op gang te komen .
Lichte verkleuring , kleine kratertjes in de " prut "en een licht aromatische geur komen vrij .
Het ziet er gewoon wat onsmakelijk uit maar het gaat goed zo .
pas Over enkele dagen zal er een laag vloeistof zichtbaar worden .
Immers de rijst en graan zit er vol mee .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2692
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Leuk Robbert, wordt vast een mooi drankje.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Arak , ik had het denk ik al 20 jaar niet meer gemaakt dus leek me leuk om weer eens te doen .
Een hele andere manier met zetmeel omgaan en een drank met valkuilen .
Maar vanaf het punt waarop het nu is kan je ook nog paar kanten op dus . Weer eens een uitdaging .
En Arak er zij ook stammen die deze drank arak noemen ???

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geloof ik graag. Arak is een benaming voor de lokale sterke drank. ben zelf met de ragi weer eens een rijste wijn aan het maken. Heb deze keer de extra voeding uit een potje gehaald. Wil een volgende keer ook wel proberen met wat graan/mung bonen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je een rijstwijn met ragi maakt is het beter en verstandig om wanneer je de wijn hebt deze een aantal dagen in vriezer te zetten .
Daarna kun je bezinksel af filteren dan is de drank beter van smaak en minder kans op dat je ziek word van eventueel rare achter gebleven zooi .
Soms is het percentage niet hoog genoeg om eventuele bacteriën te doden .

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik moet bekennen ik heb nog meer gesmokkeld. Heb na een paar dagen nog wat extra glucose en een giststarter met champagne gist toegevoegd. Het idee was dat ik idd hoger in alcohol uit wilde komen en dat de tweede gist waarschijnlijk de wat langere gist tijd van de ragi zou in korten. Zat zelfs nog aan te denken om na bottelen te pasteuriseren zoals veel bij sake gedaan wordt.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De Champagne gist zal wat suiker hebben aangepakt en daarna ten onder zijn gegaan door de agressieve gisten in ragi . Enige gist wat een beetje bij ragi kan gedijen is de saccharomyces cerevisiae.
ja dat is verstandig om te pasteuriseren of te vriezen .

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De Charlemagne gist (Arsegan Wijngist Champagne) is een Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus. 

Ik ben in de veronderstelling dat dit een killer gist soort is en de concurrentie wel aan kan zeker bij een hoger alcohol percentage.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Deels klopt wat je zegt maar de gist is gecultiveerd op andere bodem je zal hoog moeten pitchen met een actief gist . ( Opgestart vooraf voor toevoegen ) voor overlevings kans . T zijn de bacteriën in de ragi die zullen zich ander flink tegoed doen aan de gist die in opstart in knopvorming stadium nog is .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Update . We zijn nu bijna 2 weken verder . De rijst / quinoa staat goed te gisten nog steeds een wit schimmel laagje heeft zich gevormd maar dat is niet erg . ( Zwart of blauwe schimmels zouden wel problemen kunnen geven .)
nu aangevuld met gekookt water en sluit ik containers weer af.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Na 7weken is de rijst quinoa uitgegist

Netje over hals en overgieten .

Hierna hou ik over een soort sake met wat een zwaardere smaak .
Smaak is echt okee maar volgende week gaat dit door de ketel .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?