Meldingen
Alles wissen

risico's en symptomen drinken geconcentreerde alcoholische drank

Pagina 2 / 2

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rob om het kort te houden ik weet zeer zeker dat wij allen hier op het forum weten waar wij mee bezig zijn,dus mensen met een normaal verstand we zijn niet zo gek dat we ons in coma zuipen met een fles van 80% voor de kop te zetten,daarom lees je daar ook niets over op het forum.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
Topic starter
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank voor de reacties.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
Topic starter
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat ik recentelijk ervaar is een tinteling in de wangen/mondspieren, die dagen aanhoudt en die ik in verband zou kunnen brengen met het drinken van hooguit 2-3 borrels van mijn eigen brouwsel. Kan ook toeval zijn. De mensen hierboven hebben hier geen last van. Prettig om te horen. Afgezien van zelf drinken, vind ik het leuk een flesje van mijn brouwsel weg te geven. Maar dat moet dan wel veilig zijn. Je ziet, ik ben een beginnende stoker en zoekende.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rob veiligheid gaat voor alles,als de voorloop weggooid en je werkt met goed materiaal en je drank komt mooi helder uit de ketel en ruikt lekker,is er niets aan de hand,voor de zekerheid kun je hem eerst zelf proeven of de smaak ook goed is,meestal kun je het beste proeven na een paar dagen,ik ben gewend aan sterke drank jij mischien nog niet,maar ik heb geen tintelend gevoel in mijn wangen en zeker geen dagen,als hij niet goed was kreeg je een barstende hoofdpijn.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beetje hypogonder misschien ?

Beantwoorden
Berichten: 120
(@quirijn)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik krijg tegenwoordig vaak tergende last van tintelende toetsenbord tengels..Vroeger, toen alles veel beter was en ik alcohol duur moest kopen had ik daar wat minder last van.

 

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
Topic starter
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Quirijn, Flauwe opmerkingen kan je beter achterwege laten.

Chris, bedankt voor de feedback.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vind elke vraag belangrijk en het is als je begint met stoken ben je altijd wel een beetje bang dat je vergif stookt ,dus ik vond je vraag wel belangrijk,ik stook ongeveer 15 jr op de oostblok manier en best veel,daarom vind ik het wel belangrijk om iemand gerust te stellen,en niet dat je een fles weggeeft en moet denken leeft die morgen nog,of dat je zelf een glaasje drinkt met in het achterhoofd,overleef ik het wel.Rob als je de voorloop weggooid en met goed materiaal werkt,je borrel schoon en ruikt lekker dan is er niets aan de hand maar als hij niet schoon is blauw of vreemde kleur niet drinken.ik stook ook tot 20% en stook ook maar een keer,palinka twee keer.veel sucses en laat hem smaken.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
Topic starter
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Chris dank je.

Ik stook met koper. De ketel is uiteraard schoon. De bocht en koperen koelspiraal kan ik niet van binnen controleren.

Voor ik drank ben gaan stoken heb ik het eerst geprobeerd met louter kraanwater. Ik dacht zo mooi demiwater te kunnen maken om later mijn drank mee te verdunnen. Nou dat viel tegen. De eerste keer rook het gedestilleerde water naar raffinaderij. Blijkbaar zaten er nog soldeerresten in de spiraal.

Dat goed uitgewassen/gestookt/citroen en azijnzuur, etc. etc. Die raffinaderijlucht is wel verdwenen, maar reuk en smaakloos demiwater krijg ik er niet uit. Het houdt een lichte (koper?)smaak.

Bij hoge concentratie alcohol ruik/proef je dat niet. Alles wat ik tot nu toe distilleer is mooi helder. Als ik de middenloop verdun met (gekocht) demiwater proef ik het ook niet. Maar de naloop begint bij mij al bij 50-55%. Dan komt die vervelende smaak  al licht tevoorschijn en bij 30-40% is de drank gewoon niet lekker meer. Die naloop hou ik daarom ruim aan en distilleer ik nog een keer met de nalopen van de andere runs. Mijn middenloop zit royaal boven de 80%.

Zien jullie soortgelijke effecten bij gebruik van koper?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@ Gompie Kan er niks aan doen moest lachen! 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Maar de naloop begint bij mij al bij 50-55%. Dan komt die vervelende smaak  al licht tevoorschijn en bij 30-40% is de drank gewoon niet lekker meer.

Dat is bij mij ook zo en vermoedelijk  bij iedereen. Kortom goed bezig! 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook niet in een kopere ketel ik heb een ketel van alu.van 100 ltr.beveelt niemand aan,heb ik meegebracht uit Roemenie,in de toekomst word het koper wel zelfde type,maar ik stook tot 20% en dan is hij nog goed dus ik zou door kunnen stoken tot 10%.wat het water aangaat voor te verdunnen gebruik ik gewoon kraanwater,dat laat ik op de zelfde themp.komen als de drank die ik moet verdunnen,zet ze een nacht bij elkaar.ik kook het ook niet.anders bronwater zonder prik.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?