Meldingen
Alles wissen

Tips stoken pruimen


Berichten: 3
Topic starter
(@marijn95)
Active Member
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Goedenavond,

Ik ben nog nieuw in de stookwereld dus alle tips zijn welkom. Vandaag heb ik een destilleerketel gekocht van 10 liter. Ik was het zat om steeds maar pruimensap van mijn pruimenboom te maken dus tijd voor wat anders.. 

Het idee is om de pruimen te ontpitten, water met suiker te maken en te laten gisten met bakkergist. En vervolgens de pruimen te prakken en deze erbij te doen.

Eerlijk gezegd geen idee hoeveel water hoeveel gist of hoeveel suiker of pruimen ik voor een 10 liter ketel nodig heb.. ik wil de ketel niet te vol doen ik zit aan 70% te denken. Ook over het stoken ontvang ik graag wat tips. 🙂

Graag hoor ik over jullie ervaringen of wellicht een stappenplan of recept?!

Mijn dank is groot

 

Beantwoorden
3 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@marijn95 zoekt op Slivovitz dan vind u recepten van een zeer ervaren dame in het werken met pruimen en maken van slivovitsj / slivovic/ Slivovitz.

Beantwoorden
(@marijn95)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@robbert 

hoi Robbert, bedankt voor je antwoord! Heb het recept bekeken. Ziet er zeker goed uit alleen helaas staan er geen verhoudingen bij hoeveel kg pruimen etc. Weet jij hier iets meer over te vertellen?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@marijn95 er staat geen kilo's maar volume.

Zij gaat uit van dat je  Een 10 liter maat emmer gevuld met gestampte pruimen vult . En daarop  dan de suiker en gist per dat volume. 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?