Beste
Mag men vers fruit in de kolom leggen tijdens een 2de distillatie of is het beter van gedroogd fruit te gebruiken.
Dank
Ik zou gedroogd nemen vers kook je kapot en eemt meer plaats in beslag in je ketel.gr.?Chris.V
Ik was meer bang van slechte alcohol te maken door pitjes en dergelijke omdat men steeds waarschuwt om geen vruchten met pitten en dergelijke te gebruiken vandaar.gr
pitten en schillen zijn gevaarlijk bij fermentatie (aanmaak methanol), niet bij distillatie
Ok.bedankt
als je het puur in je kolom doet, en het niet in je stookwijn komt, zoals ze ook jenever/gin stoken dan zou ik vers fruit gebruiken om (extra) smaak te winnen. als je appels ofzo doet wel geschild en in blokjes om het oppervlakte te vergroten en de dampen het meeste fruit te laten betasten
Weer bij geleerd
Dank
Mocht er iemand voordelig fruit zoeken, appels en peren heb ik volop. Regio Rotterdam/Dordrecht.
wel zorgen dat de kolom niet verstopt raakt. de stoom moet er wel langs kunnen trekken. anders creëer je een drukvat, dat is gevaarlijk.
een vriend van me die doet dat, die stookt schone alcohol van suiker en doet aardbeien in de kolom. heerlijke alcohol maakt die
Even onthouden. Waar kom je vandaan. ??
Als je bij kikkershoek ben ook meteen even langs de opticien kapisjon ! Haha het overkomt de beste .......
Ik heb wel interesse Kikkershoek! Ik probeer n PB te sturen