als uw stookwijn niet is geklaard stook je uw gist mee en dat is niet lekker maar probeer het op de 2 manieren en zo leer je het wel
Is jou mengsel ook met dextrose en vodkastar ?
nee 6 kg suiker 21l water en gist
nee 6 kg suiker 21l water en gist
Bakkersgist ?
nee ik gebruik dan vodkagist
2 dagen na stoppen van vergisting is gist al naar bodem gedaald mits de co2 ook echt weg is dan kun je afhevelen.
dode cellen slaan meteen neer .
ok robbert dan heb jij wel speciale vaten ! bij mij duurt het klaren wel langer dan 2 dagen
je moet het gist restand kwijt . Gist sterft af en slaat snel neer . is niets speciaals aan . Er is na vergisting nagenoeg geen levende cel nog zwevende in de drank. Dan hevel je af . Normaal ligt er dan een laagje van drab op de bodem . Dit laat je achter . Dan ben je de gist kwijt . Je kunt eventueel door een kaas doek heen overhevelen . Dan blijft de laatste residu in doek ook achter . Gist smaak op alcohol betekent dat je of te vroeg gestopt bent in gistings proces of een slepende of slechte gisting of slecht gist hebt . Een stookwijn is geen bier bier maken ! Het hoeft niet kraak helder te zijn . Een geschikte voor de des betreffende distillatie ingerichte ketel doet de rest van de scheidingen normaliter probleemloos. veel dranken stook je uit pulp of een beslag waaruit je smaken moet over brengen . deze zul je nooit kunnen klaren .