Hey allemaal,
Als ik zo’n 22 ltr stook (met still en thumper) gooi ik altijd de eerste 400 cc sowieso weg als voorloop en daarna maak ik cuts van 100 cc die ik op geur beoordeel.
Nu zag ik op enkele youtube kanalen een kleinere distilleerder van een liter of 4 waar je gewoon in de keuken eenvoudig kleinere hoeveelheden nogmaals kan distilleren.
Ik heb er 1 besteld, omdat 1,5 liter met wat water verdund tot 40% alcohol in de 30 liter ketel gewoon niet zo best gaat.
Nu is mijn vraag: als ik de alcohol voor een tweede keer ga stoken in de kleine distilleerder, haal ik dan beide keren een voorloop eruit, of doe ik dat dan alleen bij de tweede keer stoken?
groeten,
Twisted.
Hoi allemaal,
Super bedankt voor jullie antwoorden. De voorloop scheiden vind ik tot op heden nog het moeilijkste. Online zijn er veel mensen die de geur proberen te omschrijven en dat helpt je wel redelijk op weg, maar zelf ruiken is toch weer andere koek.
Maar ik begrijp nu dat ik de scheiding alleen bij de laatste keer stoken hoef te maken. Ben benieuwd of de tweede stook de smaak zal verbeteren. Moet eerst even een nieuwe stookwijn maken straks. Mooi klusje voor de zondag. 😄
Geniet nog even van het weekend.
Twisted.