Ja,maar ik wil het op darkrost snippers,maar bij jan zijn ze uitverkocht,dus moet ik ze hier bij iemand kopen 250 gram β¬20 en de volgende keer bij Jan kopen goedkoper en het dubbele.
Chris hou je ook een deel als white dog? Was mij bij de rogge brood ook prima bevallen en schijnt bij mais een mooi borrel te geven had ik eens gelezen. Nog niet zelf geprobeerd overigens.
Heb er vanmiddag eiken op gedaan en net geproefd heeft wel een maisgeur en smaak,heeft de hele dag binnen gestaan op de verwarming en staat nu buiten,ik meot het grootste deel nog stoken en hou daar een fles van apart,om het verschil te proeven.ik denk dat ik er meer roggebrood bij moet doen maar ik wacht even af tot het tot rust komt.
Ik ben momenteel een heerlijke Moaneschien aan het stoken. Mais, pruimen, vijgen, rozijnen, abrikozen en suiker. Groet, @ndrΓ©??
ik ben weer met appels en peren bezig vandaag de T500 moet werken
Β
Ja niet zo lui,dat ding aan????
Vrijdag gaat de ketel weer aan de rest vd mais is uitgegist,?
Eindelijk weer tijd om de ketel op te stoken...
Vandaag mijn eerste eigen samenstelling mouten vanΒ bio-brouwmaat.nlΒ de ketel in, de tweede samenstelling is aan het klaren en zal denk ik donderdag de ketel in gaan.Β Β Β Β
Ik ben benieuwd hoe die wordt Serge.
Stripping run is klaar, zit een behoorlijke smaak aan. Eerste gevoel zegt iets teveel van een mout.... maar ja welke?,? Eerst maar de tweede stook en dan bepalen welke kant op. Voor nu zeker niet ontevreden.Β
Even een tweede stook afwachten, zal best goed worden.
Om mouten en hun smaken te leren kennen, kun je er wat op kauwen. Best leerzaam hoor. Geroosterde mouten nemen snel de overhand.
Dat kauwen wordt wat lastig..... πΒ
Doe je ook per 5 gram leveren, een soort kauwproefzakje πΒ
Daar kunnen we wel iets op verzinnen toch π
Top, dan kan er na het stoken gekauwd en geproefd worden en zo weer een beetje fine tunning.Β
Na de ruwstook nu de fijnstook. Twintig cuts? Veel verschillende info van Prof. Brouwer, meneer Wateetons en handboek van dit forum. Als ik het goed heb begrepen: temperatuur en ABV in de gaten houden, geur en smaak. Misschien ook volume als indicatie. 2% voorloop, 20% heads, 40% hearts, 38% tails. Maar verschilt per drank en persoonlijke voorkeur, want smaak is geen wetenschap.Β