Meldingen
Alles wissen

wat stoken jullie op dit moment ?

Pagina 14 / 20

Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

de zwisterse is wat Fris bitter . geen valeriaan , geen kina schors , geen hysop , meer engelwortel en lindebloezem .
De Fransen Is een heel oud recept van voor 1769 . T komt uit regio parijs . Het boekje waar ik het uit heb is uit dat jaar .

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gaan daar zoveel kruiden bij? Meestal zijn het grammen die toegevoegd moeten worden.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Cobus , het zijn ook grammen per liter maar dit is 16 liter 95 % alcohol de zaden en kruiden heb ik een uur op 3liter  70gr water geweekt en darna in vat bijgevoegd . nu 19 liter staat te macereren  , Dit   gaat volgende week in ketel . en zal uiteindelijk 21 liter absinth 70% worden .vandaar die hoeveelheid kruiden .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gewoon bezigheids therapie Pazz ???

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Aha gewoon grote hoeveelheden. Verstandig, ik sta er elke keer weer van te kijken hoe snel een fles leeg is. En bij mij gaat het met 1 a 2 glaasjes per keer. Bij een feestje gaat het nog sneller.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja cobus zo gaat dat .
Maar bij mij is het vaak dat ik in paar maanden veel stook en dan gaan de ketels soms wel een jaar op zolder .
Ik maak dit jaar deze 21 + de andere 5 absinth af . Dan nog een 160 liter appelwijn door ketel en daarna nog wat liter cuffs &buttons om een nieuwe ketel te testen . daarna gaat spul op zolder voor een poosje

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden


gisteren !

Vandaag . nu rijpen .
kleurt mooi melkwit op .

Beantwoorden
pazz
Berichten: 21
 pazz
(@pazz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Robbert, na rijping binnenkort vol trots genieten van uw bijzondere keukenvlijt. Grote bewondering voor dit brouwsel en ik zeg alvast: Proost!

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

top robbert

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gewoon ketel configuratie voor absinth en simpel recept volgen.

..

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

juist mijn T500 afgezet na 8 uur werken 4 liter  van 45% over gehouden van de appels zonder suiker 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Uit een vulling is dat een mooi resultaat .Erik .?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Vanmorgen een deel vd,mais gestookt kwam er met 60% heb 4.2 ltr van 40% en een liter van 20%.smaak en reuk en helderheid goed staat nu op eiken dark rost.recept was 25 kg bio mais twee pakken fries roggebrood pak havermout en 10 kg suiker.ik denk dat ik totaal 10 liter van 40% haal.ben tevreden.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

en natte bakkersgist.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De gewone keuken ?

Beantwoorden
Pagina 14 / 20
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?