de zwisterse is wat Fris bitter . geen valeriaan , geen kina schors , geen hysop , meer engelwortel en lindebloezem .
De Fransen Is een heel oud recept van voor 1769 . T komt uit regio parijs . Het boekje waar ik het uit heb is uit dat jaar .
Gaan daar zoveel kruiden bij? Meestal zijn het grammen die toegevoegd moeten worden.
Cobus , het zijn ook grammen per liter maar dit is 16 liter 95 % alcohol de zaden en kruiden heb ik een uur op 3liter 70gr water geweekt en darna in vat bijgevoegd . nu 19 liter staat te macereren , Dit gaat volgende week in ketel . en zal uiteindelijk 21 liter absinth 70% worden .vandaar die hoeveelheid kruiden .
Gewoon bezigheids therapie Pazz ???
Aha gewoon grote hoeveelheden. Verstandig, ik sta er elke keer weer van te kijken hoe snel een fles leeg is. En bij mij gaat het met 1 a 2 glaasjes per keer. Bij een feestje gaat het nog sneller.
Ja cobus zo gaat dat .
Maar bij mij is het vaak dat ik in paar maanden veel stook en dan gaan de ketels soms wel een jaar op zolder .
Ik maak dit jaar deze 21 + de andere 5 absinth af . Dan nog een 160 liter appelwijn door ketel en daarna nog wat liter cuffs &buttons om een nieuwe ketel te testen . daarna gaat spul op zolder voor een poosje
gisteren !
Vandaag . nu rijpen .
kleurt mooi melkwit op .
Robbert, na rijping binnenkort vol trots genieten van uw bijzondere keukenvlijt. Grote bewondering voor dit brouwsel en ik zeg alvast: Proost!
top robbert
Gewoon ketel configuratie voor absinth en simpel recept volgen.
..
juist mijn T500 afgezet na 8 uur werken 4 liter van 45% over gehouden van de appels zonder suiker
Uit een vulling is dat een mooi resultaat .Erik .?
Vanmorgen een deel vd,mais gestookt kwam er met 60% heb 4.2 ltr van 40% en een liter van 20%.smaak en reuk en helderheid goed staat nu op eiken dark rost.recept was 25 kg bio mais twee pakken fries roggebrood pak havermout en 10 kg suiker.ik denk dat ik totaal 10 liter van 40% haal.ben tevreden.
en natte bakkersgist.
De gewone keuken ?