Meldingen
Alles wissen

Zuiver amoniac


JohanS
Berichten: 57
Topic starter
(@johans)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beste stookvrienden hier ben ik weer .

Zoals jullie wel weten heb ik al verschillende malen met succes gestookt .

Nu vorig jaar heb ik witte wijn gemaakt die heel lekker was .maar ik heb zelf druivenranken en ieder jaar dus nieuwe wijn .

Dus besloot ik deze te stoken in mijn keteltje van 10 liter .

De wijn was nog zeer lekker dus niet slecht of rot.

Het begon met druppelen op 80 graden . de eerste 200ml heb ik weggegooid 

Daarna verder gestookt en eens geroken ... man man man ik viel bijna achterover .

Het was zuiver ammoniak 

Dit heb ik nog nooit gehad .

De geur verween een beetje bij het verder stoken op 90 graden en 70 procent alcohol.maar toch blijft het wat prikken in de neus tot nu toe .

Ik weet nu niet of het zin heeft om hier nog een fijnstook van te doen .

 

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10657

@johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen.

 

Met ozon of natrium bicarbonaat kun je het verminderen en misschien zelfs wegkrijgen..

Ook ( ongepasteuriseerde) yoghurt of melk Kefir kan door actieve bacteriën de amoniak afbreken. Je zal wel na de tijd nogmaals moeten destilleren. 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?