Meldingen
Alles wissen

zuiveren met actieve kool

Pagina 2 / 3

Robbert
Berichten: 10019
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vodka wordt op hoger percentage dan 40% gestookt en wordt daarna terug gebracht naar drinksterkte .
Als je vodka en alcohol op zelfde percentage zou brengen is vodka altijd herkenbaar tegenover schone alcohol

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoe minder smaak hij heeft hoe beter de vodka. Dat is toch wat ze zeggen. Dus als je een wodka van 40% destilleerd en enkel het residu in de ketel smaakt naar water heb je eerste klas vodka maar meestal proef en ruik je de grondstof waaruit hij gemaakt is. Bij die van de aldi ruik je heel duidelijk graan.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 564
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Peace brothers !  Blessed be.

Bedankt voor het vermelden van lageren van alcohol in (sherry-Porto) eiken vaten, vers gebrand en met eikenhouten korstje.

Echter, ik diende eerst een eikenhouten-jeneverbes distilaat (recept Nostradamus) te proeven.  Het was alsof Jane Birkin herself ......

Juist jullie verstaan me hoop ik.  De rest is NSFW  Dus maw ik had geen tijd om charred oak barrels te vermelden.  Vergeef me.

Robbert, bekend om zijn vreselijke smaak inzake motorfietsen (hij is een HD fan oftewel tractors) slaat dus de nagel op de kop :

SMAAK VERBETERING IS NIET HETZELFDE ALS SMAKEN WEGFILTEREN.

Daarmee is alles gezegd.

Probeer geen rotzooi te maken en die aanvaardbaar te maken door filtering.  Maak simpelweg godendrank (ze bestaan niet maar dat is irrelevant) en verbeter die door lagering en filtering.

Blessed be.  Weldra solstice, maretak en vrije liefde

 

 

 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10019
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

mooi dat de dranken geslaagd is .Psycat .
Precies . psycat .
Altijd uitgaan van goede drank maken vooraf en niet na de tijd bagger proberen drinkbaar te maken .
?

Ik heb ook nog een yamaha R1 staan . Die is voor slecht weer of zout .
Ik heb een zelfbouw met een getuned harley blok loopt op topfuel .
daar Mensen die trouwens zeggen dat een Harley een trekker is zou ik zeggen .
Kom maar naast me staan met je motor !
Neem iets mee voor een leuke wedden schap !

Ik ben niet motormerk geil .
Ik zal ook nooit zeggen dat harley een perfecte motor is .
Alleen ik kon hem wel betalen .
De beste motorfietsen komen uit Beieren . Alleen die zien er niet uit .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10019
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry ik kom nooit bij aldi ik ken ook die vodka niet .
Smirnoff black is de enige die ik bij de inloop slijterij als een gall en gall koop anders heb ik altijd de iets van de beter slijterijen .
Vodka wordt altijd op hoog percentage gestookt nooit op 40%
Ondanks dat het op een potstill hoort gestookt .
vodka wordt ook altijd minimaal 3 x overgehaald .
Door ook de drank niet terug te mengen in percentage maar te stoken op percentage worden ook met de potstills percentages van 78% of hoger gehaald .

Suiker alcohol schoonstoken is ook niet de manier om vodka te maken .
De meeste zijn uit granen en of granen en een deel knolgewassen of uit knolgewassen .
daarvan is altijd een stukje karakter terug te vinden .

Hoe minder smaak hoe beter maar nooit gewoon verdunde alcohol smaak .

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beieren? Boeren Mest Wagens, en motoren ( Bayerische Motoren Werke), Het wordt met de dag gekker, auto’s en motoren voor Britten. Ze rijden altijd links. Een plinker (knipperlicht) is een optie, maar voor de meeste te duur.  (Auto 10 jaar oud, zo goed als nieuw knipperlicht, nooit gebruikt). Maar het zuiveren met actieve kool, betekend dat je basisproduct een mindere kwaliteit heeft, je verkeerde smaken gecombineerd hebt, of dat de stoker, een fout (je) heeft gemaakt. En ja ik heb ook al eens bocht gehad, en dus weggeflikkerd. Is de smaak niet wat ik wil, donder ik er rum (bootz dark) bij. When Bootz can’t fix it, i can’t fix it. Dit is de enige keren dat ik een “mix” drink. 

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kalkrijk water smaakt zacht maar kalkarm water smaakt hard.Zal ook wel zijn invloed hebben op de smaak van de vodka aangezien vodka er voor gemiddeld zestig procent uit bestaat.

Beantwoorden
Berichten: 125
Topic starter
(@knoet)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Mannen , en vrouwen natuurlijk ook weet nu wel wat meer wanneer je kool moet gebruiken , bedankt vast daarvoor, maar nog steeds niet hoe  en welke hoeveelheid  per liter, kan iemand  of wil iemand mij daar wijzer in maken 

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De EZ inlineflter is goed voor 25 L alcohol met 1 cartridge. Hetzelfde voor de

Still Spirits EZ Filter Systeem

Beantwoorden
Berichten: 1867
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er is geen wet die bepaal hoe of hoeveel kool je moet gebruiken, dus probeer en wordt wijzer. Het zal wel met persoonlijke omstandigheden en voorkeuren te maken hebben. Wel adviseer een koolfilter fabrikant om de alcohol te verdunnen naar max. 55%. Bij hoger dan 55% zouden bepaalde stoffen liever aan de alcohol blijven plakken in plaats dat ze door het koolfilter geabsorbeerd worden. Vroeger kocht ik bij een dierenwinkel een pot koolkorrels en deed deze in een koffiefilter, maar nu heb ik een EZ Filter Systeem en ben daar zeer tevreden over. Dit systeem laat zeker geen residu achter maar absorbeer alleen. Er zit een emmer van 10 liter bij en ik gebruik het filter meerdere keren. En ja, als ik niet tevreden ben over de alcohol besteed ik er geen filter of tijd aan maar maak ik de kachel er mee aan of de ramen schoon. Ook filter ik alleen de wodka en geen andere dranken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10019
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kalkrijk hard water kun je verzachten door calciumhydroxide toe te voegen .
Je ketel water wordt even troebel en daarna slaat alles snel neer . Afhevel en Na controleren op p.h . ,!

Beantwoorden
Berichten: 125
Topic starter
(@knoet)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

RuMo, en Stierke bedankt, daar heb ik wat aan , maar waar gaat het destillaat naar smaken , of ziet het er troebel uit dat je weet dat het door een filter moet,  ps ,even voor de goede orde, ik ben nog in het stadium van voor beginner , heb me eerste ketel besteld, komt er aan , zie het als auto rijden eerst theorie ,dus lezen en vragen stellen, daar ben ik nu,en dan gaan we proberen iets te maken waarmee we niet rijden mogen

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10019
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

p.S . Hierdoor kun je het ook verbeteren .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10019
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gebruik alleen carbon indien noodzakelijk .
als je producten wat overjarig of mindere kwaliteit zijn omdat je niets beters voor handen hebt dan kun je correctie middelen gebruiken
Een stookwijn is gist ,water , suiker en een gistvoeding .
De rest is overbodig . Des te meer je toevoegt des te meer er weer uit moet maar ook meer kans geeft op bijsmaak , vervuiling , verzuring enz.

Al die moderne commerciële carbon en toevoegingen is leuk maar niet noodzakelijk .
Een goed basis beslag en een goed ingerichte ketel geeft het beste resultaat .

Beantwoorden
Berichten: 125
Topic starter
(@knoet)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

thx

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?