Door de een of andere voor mij onbekende reden is men whisky beslag heeeeel zuur.drijft ook een witte substantie op.Na deze er af te scheppen kwam deze na een dag of 2al gauw terug(schimmel?)
Na een eerste stook is het destillaat ook heel zuur.
Doe ik nog een 2de en of derde run of gooi ik het beslag in de riool?
hoy,
was de gisting gedaan, het is misschien schuim van de gisting.
grts.
Mogelijk is je brouwsel besmet geraakt met wilde gisten. Normaal zakt de pH tijdens het gisten tot 5.5. Bij een lambiekgisting zakt de pH zelfs tot 4.0. Wel vreemd dat het zuur mee overgaat in het destillaat. Heb je daar een pH-waarde van?
Ik denk ook aan een besmetting met wilde gist(en). Wanneer er veel zuur is gevormd zal dat met een alambiek ook (deels) meekomen vermoed ik.
Ik heb zo'n digitale PH meter kun je daar ook uwe uit gegiste wijn en uw distillaat mee meten, ik heb dat eigenlijk nog niet geprobeerd, ik heb tot nu toe nog alleen maar mijn water en tijdens het maischen gemeten
Met een pH-meter kun je de pH van alle vloeistoffen meten dus ook uitgegiste wijn en distillaat.