Meldingen
Alles wissen

Zure whisky


Berichten: 31
Topic starter
(@allardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Door de een of andere voor mij onbekende reden is men whisky beslag heeeeel zuur.drijft ook een witte substantie op.Na deze er af te scheppen kwam deze na een dag of 2al gauw terug(schimmel?)
Na een eerste stook is het destillaat ook heel zuur.
Doe ik nog een 2de en of derde run of gooi ik het beslag in de riool?

Beantwoorden
5 reacties
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoy,

was de gisting gedaan, het is misschien schuim van de gisting.

grts.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mogelijk is je brouwsel besmet geraakt met wilde gisten. Normaal zakt de pH tijdens het gisten tot 5.5. Bij een lambiekgisting zakt de pH zelfs tot 4.0. Wel vreemd dat het zuur mee overgaat in het destillaat. Heb je daar een pH-waarde van?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk ook aan een besmetting met wilde gist(en). Wanneer er veel zuur is gevormd zal dat met een alambiek ook (deels) meekomen vermoed ik.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb zo'n digitale PH meter kun je daar ook uwe uit gegiste wijn en uw distillaat mee meten, ik heb dat eigenlijk nog niet geprobeerd, ik heb tot nu toe nog alleen maar mijn water en tijdens het maischen gemeten

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met een pH-meter kun je de pH van alle vloeistoffen meten dus ook uitgegiste wijn en distillaat.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?