Meldingen
Alles wissen

Alcohol percentage verhogen d.m.v meerdere keren destillerren


Berichten: 7
Topic starter
(@joepkoning2001)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo ,

Ik ben sinds heel kort geleden begonnen met deze hobby en heb een vraag over eventuele alcoholpercentage verhoging.

Ik heb gister mijn eerste vat met stookwijn gemaakt en daar zit ik nu op te wachten. (8 kilo kristalsuiker, 20 L water, still spirit; fast fermenting classic 8 turbo yeast)

Ook heb ik een Air Still destilleerapparaat gekocht om het te kunnen destilleren. 

Ik vroeg me af of het nut heeft om het destillaat meerdere keren door de Air Still te halen om zo een hogere alcohol percentage te kunnen krijgen van uiteindelijk +- 90%

Beantwoorden
10 reacties
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

92% is mooi.

hoger dan 94/96 is onmogelijk met onze apparatuur.

Met de airstill zal het mij verbazen als je de 94% ooit kunt halen,

er zit geen fatsoenlijke kolom op die je wel nodig hebt denk ik

Edit.

 

en NOOIT de alcohol die je gedestilleert hebt plompt verloren er opnieuw in doen.

alcohol heeft de neiging om explosieve trekjes te krijgen als je boven de 40% nogmaals probeert te destilleren

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zonder speciale truucjes uit te halen heb ik met de Air Still ongeveer 70% gehaald bij tweemaal overhalen. De vraag is ook of je 90% nodig hebt, de 70% is in de regel schone alcohol geweest zonder bijsmaakjes dus mij prima bevallen.

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je limoncello ofzo wil maken dan is een hoger percentage gewenst.

70% is best netjes in 2 keer.

 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kwam ook een hele lekkere Limoncello uit (verzoek van anderen, persoonlijk niet zo mijn ding). Air Still blijft een geinig apparaatje en ik gebruik m nog steeds voor niet Whisky dingen of kleine batches.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

GOOI NOOIT!!!alcohol boven de 40% in je ketel,kans op explosie en zorg dat je uit de buurt blijft met je hittebron.ik doe alles in plastic flessen dan heb ik weinig kans op breuk en zet volle flessen ALTIJD ver van mijn hittebron,vorig jr.is een bevriende stoker zijn ketel ketel geexplodeerd hij heeft he helaas niet overleefd.30% is geen risico.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Chris, de AirStill werkt ietwat anders, maar ik zou ook niet aanraden boven de 50% erin te gooien. Joep bekijk dit filmpje maar eens, kunt hetzelfde principe toepassen in de AirStill, misschien wat lager eindresultaat maar t zal zeker helpen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Bedenk altijd als er wat fout gaat dan buiten letsel de verzekering niets betaald,en stoken in slecht daglicht komt te staan.media blaast het graag op.

Beantwoorden
Berichten: 7
Topic starter
(@joepkoning2001)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Bedankt voor de tips allemaal!

In de handleiding staat dat je 4 liter (stookwijn) in de airstill moet doen en er dan in de span van +- 2 uur zo'n 700 ml van 60% alcohol uit komt. Vervolgens staat er dat je er nog 300 ml water bij moet doen. 

Wat ik van alle antwoorden dus kan vernemen is dat ik het het beste zo kan laten (1 keer destilleren) voor mijn eigen veiligheid?

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je het alcohol percentage goed kunt meten kun je verdunnen tot 30% en nog een keer stoken.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

30% is geen probleem heb ik ook vaker gedaan.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?