Ja had ik ook gezien ben nog even aan het uitzoeken welke frequentie ( 20 Khz. of 40 Khz. ) het beste is om onze drank er door heen te gooien had ergens gelezen dat tussen de 30 en 40 Khz het beste is . maar of dat veel verschil maak denk het niet.
Anders ga ik ook voor die van ebay.
Heb het weer gevonden op het thuisdestelleren forum praten ze over 32 Kilohertz en meer, info komt van Odin er staat daar heel wat over geschreven.
Zoek maar eens op Ultrasone veroudering.
Ik heb net deze besteld, klikkerdeklik de afmetingen van deze stonden me meer aan met de ruimte en zo.
Ik hou jullie op de hoogte met het experimenteren hiermee, ik denk dat ik wel mooie resultaten ga behalen met het versneld verouderen en zo.
Wat ik heb geproefd met mijn huis tuin en keuken ultrasoon waren al zeer goed.
Mooi apparaat, ik ben benieuwd naar je ervaring ermee als je hem binnen hebt...
Resultaten zijn goed... Maakt je drank meteen zachter... Heb m in 2l versie... Maar ik moet zeggen sinds Mn nieuwe ketel verouder en filter ik niet meer.... Niet meer nodig... Neutraal is echt NEUTRAAL
Ik volg ook je verhalen over je nieuwe ketel oengabunga, echt een top apparaat .
Gisteren nog een kleine test gedaan met luchtsteentje er bij, inderdaad na 4x 5 min wordt de smaak al echt zachter en beter te drinken wat je normaal na een aantal maanden wachten bereikt.
Dat is super snel, 20 minuten en dan al resultaat, is dit whiskey(moonshine) ?
Nee dit was gewoon een Alcotec turbo wel verlaagt tot 40 ABV.
Vorige was wel een whiskey van rogge brood zelfde resultaat veel beter van smaak.
na twee keer 5 min wordt de alcohol wel warm heb de temp niet gemeten.
volgende keer wel even doen wil niet boven de 50 graden uitkomen.
Heb net wel een rvs bruissteentje besteld en nog wat ander klein spul.
Vandaag met de ultrasoon aan de slag gegaan , ben wat likeurtjes en drank aan het maken voor een fam weekend voor volgend jaar Maart.
heb met pure Alc en verschillende Prestige Essence door de ultrasone heen gehaald, met een rvs bruisteentje.
alles 3 keer 5 min er in gehad met een pauze van 15 min.
Met verwarming op 50 Gr
bij de sambuca werd het na 3 keer troebel, weet niet of dit door rvs bruisteentje komt.
Of door het verwarmen komt moet ik nog uitzoeken.
smaak is net of het al weken/ maanden heb staan te rusten, veel zachter en voller van smaak, niet zo scherp meer.
ben zeer tevreden kan niet wachten tot ik hier rum of whiskey door heen kan gooien.
Ben persoonlijk heel blij met jouw link naar HBM.... veel gereedschap voor Goede prijzen ook op de site...thnx en succes met de ultrasoon. Grt DB
Lekker !! Cherry Brandy... Denk dat de Ultrasoon de volgende aankoop wordt.Heb mezelf net getrakteerd op zowel sous vide alsook vacuüm apparaat.... koken is ook een hobby van mij. grt DB
Van mij ook DoubleBarrel met de kerst wil ik deze kopen anova precision cooker wifi.
Heel interessant dit! Ik kwam dit tegen https://www.hielscher.com/nl/ultrasonic-cooking-basics-recipes.htm Is ook een ultrasoon apparaat maar werkt weer anders (en is aanzienlijk duurder..). Iemand hier ervaring mee?
leuk om te lezen en bedankt voor de link ik ga hier eens mee stoeien