Ik heb een paar potten backset van de roggebrood stripping run staan, waar nu een laagje op de bodem ligt.
Het is de eerste keer dat ik met backset ga werken, dus vraag me af of het laagje juist wel of niet mee moet in het hergebruik?
Ik vermoed dat het dode gistcelletjes zijn, maar heb de stookwijn voor de eerste run echt weken laten rusten.
Ik zou het laagje achterlaten, of het gist is of andere vaste stoffen uit de melasse, ik denk dat het weinig goeds toevoegt.
Jan heeft gelijk is bezonken gist.dus beter niet mee stoken je kunt het event.door keukenrol filteren.gr.Chris.
Spoeling blijft in de ketel achter na het stoken en is dus dood en steriel. Ik neem aan dat je met hergebruik bedoelt: toevoegen aan de volgende portie most. Het bevat ongetwijfeld smaak- en voedingsstoffen en dat is toch (ook) waarom je spoeling gebruikt. Anders kun je net zo goed water gebruiken.
Als je het echt wilt weten, is een proefje natuurlijk het beste: 1 portie met water, 1 portie met heldere spoeling en 1 portie met spoeling incl. bezinksel.
Bedankt voor de tips!