Kan ik de mash die klaar en gezeefd is nog bewaren om later te stoken?
Velen raden het af, maar ik heb laatst een 3 maanden oude whiskymash gestookt. De helft had ik direct gedaan maar door tijdgebrek was de andere helft blijven staan. Was wel ontdaan van bezinksel en stond netjes onder waterslot. Was helemaal niets mee aan de hand en het resultaat na stook smaakt net zo als het deel dat wel direct gestookt was.
Geen garantie, maar bij mij ging het dus goed.
Ik denk dat je waterslot hier goed heeft gedaan.
Ik kan me zo voorstellen dat anders diverse componenten gaan oxyderen.
Ben eens een vat vergeten had alleen een deksel er op,toen ik het vond na 3 mnd.wilde ik het dumpen ,maar toen ik het vat opende bedacht ik mij heel snel.was heel leker wat ik er van stookte,heb van de winter een vat met appels laten staan zijn zelfs twee keer bevroren.niets aan de hand gewoon gestookt en goed resultaat,dus kan wel volgens mij.gr?Chris.V