Bij het vergisten van molasse zie ik meerdere berekeningen voorbij komen, maar als men even het internet raadpleegt zie je dat het suikergehalte 50% is, dus dien je 2 x zoveel van molasse te gebruiken in verhouding met kristalsuiker.
Volgens mij kan je het wel omhoog schroeven 1400 gr =1 liter 50% is suiker=700gr soortelijk gewicht suiker is 1,6. 700 x 1,6 =1120 afronden naar beneden 1000 gr zo had ik het geschat misschien zit ik er naast
Had het van de week al gepost, in 3 talen gezocht..
Tussen 50-70% suiker inclusief de lange suikerketens die je er nooit uit krijgt.
Je vergeet één ding Ed, in suikerrietmolasse zit ook nog eens 20% water.
Dus is minstens 2 x zoveel molasse als kristalsuiker een betere berekening.
Ook zal ik geen enkele toevoeging gebruiken dan alleen de speciale turbogist voor molasse waar alles al inzit.
Helaas kan ik na de ontmoeting op de camping nog niet beginnen omdat er een emmer bier met de hoofdgisting bezig is die daarna ook nog gelagerd moet worden.
ja 200cc water en 300 cc voor de rest toch
Sacharose | 50 % |
Water | 20 % |
Schadelijke stikstof (α-aminoN) | 4,90 % |
Betaïne | 5,50 % |
Kalium+natrium | 5,43 % |
Overige metalen | 0,37 % |
Organische stikstofvrije zuren | 4,26 % |
Zure anhydriden | 1,68 % |
Raffinose, kestose, galactinol en reducerende stoffen | 1,96 % |
Rest | 5,90 % |
Ik dacht dat gewone kristalsuiker gewoon 100% suiker was, maar dat weet ik niet zeker. Ik ga wel proberen om er achter te komen, in ieder geval voordat ik ermee aan de gang ga.
Het is van groot belang om dit te weten teneinde een evenwichtige suikerwash te kunnen maken.
Dat wiel is 299 jaar geleden uitgevonden....
Kan je vrij eenvoudig overal terug vinden
Als dat wiel van jou al 299 jaar geleden is uitgevonden, waarom zit dan iedereen zo te kloten met allerlei verhoudingen en waar was je daar dan?
Achteraf kijk je de koe in z'n kont.
Dit is ons gewone 100% tafelsuiker:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?art_id=6410&fuseaction=art
Heel simpel, om een hoger rendement bye halen dan 7 of 9%...
En als je helemaal terug leest zal je vinden dat het mijn idee was....
Maar geeft niet hoor.
hoy,
het is misschien een dom idee, maar je kunt misschien eens proberen 20 liter suikerwijn maken met 5 kg suiker, en 20 liter rum met 5 liter melasse, en dan sg bepaling doen, dan weet je het verschil toch, of niet..
daarna kan je alles aanvullen zoals het hoort 8 kg suiker voor 25 liter gist bij doen, en rumwijn ook verder afwerken.
grts.
Ik vind het een goed idee!
Je blijft wel zitten met onvergistbare suikers in de melasse die wel als suiker worden gezien bij je soortelijk gewicht meting.
Heel simpel, om een hoger rendement bye halen dan 7 of 9%... En als je helemaal terug leest zal je vinden dat het mijn idee was.... Maar geeft niet hoor.
Hillbilly als jij iets beweert, dien je ZELF met het bewijs te komen.
Had jij niet eerder zo'n soort opmerking gemaakt bij een ander wiens naam ik niet zal noemen.
dumo, ik probeer niet zo maar iets. Ik bereid mij meestal voor als ik aan iets nieuws begin.
Ter gelegenertijd zal ik jullie op de hoogte houden.
Het is voor mij geen strijd of levensdoel broeder. Op YouTube zie je overal de filmpjes van de Caraïbisch rum fabrieken, allemaal alleen melasse en allemaal 7-9% rendement in een dag of 3. Best leuk om te zien hoor!
Ter gelegenertijd zal ik jullie op de hoogte houden.
Prachtig archaisch taalgebruik maar praatjes vullen geen gaatjes Betweter. Wij doen inmiddels al het voorwerk. Jij hoeft straks de bal maar in te koppen. Wel slim overigens!