Meldingen
Alles wissen

Problemen bij het distilleren en de oplossingen

Pagina 2 / 3

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Volgens mij hoef je je voor Jan niet in te houden. Ik heb de Pure Yeast van StillSpirits ook niet bij hem gekocht. Wanneer mijn voorraad op is en ik weer toe ben aan nieuwe dan gun ik hem zeker de verkoop. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jullie hoeven je daar idd niet bezwaard over te voelen hoor 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan, Ik heb laatst gekeken op je site voor gist om appel, kers, druif en peer te stoken ( maar vrees dat alles, althans in mijn tuin, kapot is gevroren ) maar je hebt ook gist per kilo ( thans uitverkocht zag ik ) maar als je op prijs gaat dan is dat zeker een vervanger voor Alcotec. Ik vind trouwens net als Betweter dat Alcotec echt goed is. Ik zou het uiteraard hier kopen als je het had.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

De groothandel van Alcotec, Hambleton Bard in Engeland stuurt mij keer op keer een nette lijst met hun producten, als ik dan een bestelling paats hoor je er niets meer van. heel appart. Mail wordt niet gelezen en telefoon nemen ze niet aan.

 

Ik wordt eerlijk gezegd een beetje moe van dat bedrijf.... Ik zal nog eens een poging wagen. Ze stonden trouwens ook op de Brau Beviale maar hun stand was onbemand... ook zoiets....

 

Ze hebben verder mooie producten, ook de Bulldog brouwketel is van hun.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik krijg trouwens hele goeie Cider gist binnen van Mangrove Jacks, ook van IMake! Kost bijna niks (€ 1,50) is ideaal voor fruitvergisting.

 

Met een beetje geluk is die morgen binnen.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het enige wat niet klopt aan hun product is de tijd. De Alcotec 24 is pas na 36 uur uitgegist. Maar dat kan aan de temp (18/22) liggen. Misschien gaat 25 graden sneller maar regelmatig lees ik dat een hogere temperatuur het product minder schoon laat vergisten, wat dat ook mag betekenen ben maar een Lummel. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Minder schoon wil zeggen meer bijproducten die op hun beurt weer.... de smaak negatief beïnvloeden.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Als je een 2e keer stook bent je die toch kwijt. Wat is dan het probleem?  Of mis ik iets? 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is niet per se waar.

Je moet dan wel een voorloop weggooien want anders komen ze gewoon weer mee.

Die vervelende bijproducten hebben een lager kookpunt dan ethanol en komen ook iets eerder vrij. Met Alcotec 48 en met Pure Yeast van StillSpirits heb je daar geen last van.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Met andere woorden, turbo gisten werken en zeker als je ze de 2e keer stookt is de alcohol puur. Dan is prijs toch best een argument zoals Betweter eerder heeft aangegeven. Waar ik het overigens mee eens ben. Ik had in het eerste jaar ook duur gist gekocht, en ach wat is duur, maar alctotec werkt voor mij. En dan met name de 48. 

Beantwoorden
Berichten: 2
(@stijn)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb vandaag mijn eerste batch gestookt in de koperen t500, maar tijdens het hele proces kwam de alcohol eruit met een lichtbruine schijn en de geur van nagellak remover. Wat is hier de reden van en is de alcohol nu verloren gegaan?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wat heb je gestookt en was je ketel goed schoon?

 

Beantwoorden
Berichten: 2
(@stijn)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik had suiker in water opgelost en daar gist aan toegevoegd. Mijn ketel was nieuw, maar heb hem uitgewassen en ontsmet

Beantwoorden
Berichten: 31
(@dutchcourage)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Suiker die niet vergist is kan karameliseren en de lichtbruine kleur veroorzaken

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Die caramel zou dan in de ketel moeten blijven zitten. Ik vermoed dat de boel ook is gaan schuimen/spetteren en daardoor mee is gekomen in je eindproduct.

De aceton hoort in je voorloop te zitten maar je hebt door het meesleuren van vloeistof een slechte scheiding gehad.

Of je ketel zat te vol of je hebt vol vermogen gestookt. Ik gebruik als de koperen helm op de T-500 zit een vermogensregelaar om dee problemen te voorkomen.

Over het algemeen stook ik dan op 50-60% vermogen.

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?