250 ml is wel wat veel en die bagger is je tail en hou je apart en bij de volgende stook gooi je het erbij in je stook ketel , dat doe ik
Ok, vandaag de eerste 100 mililiter weg en die 2,5 liter tails gaan er weer bij. Die 2,5 liter goede rum van gisteren hou ik apart tot ik voldoende van deze kwaliteit heb om een 2e keer langzaam te stoken. Dan moet 80 procent haalbaar zijn en die gaat het vat in. Wordt nog een hele klus om het vat te vullen.
Ben al weer klaar met de striprun. Op advies van Pino 2,5 liter naloop in de ketel gemietert en weer 25 liter stookwijn erbij. Resultaat 4 liter mooie middeloop van ongeveer 65% inclusief prachtig kleurtje. Toen de alcohol onder de 50% kwam ben ik doorgegaan tot ik weer 2,5 liter naloop had van ongeveer 30% die gaat er de volgende keer weer bij. resultaat tot nu toe, ongeveer 50 liter stookwijn bracht ongeveer 6 liter rum op van 65%. Duur spul die rum in vergelijking met gewone suikermash.
Ik heb trouwens net het resultaat uit de ketel van gisteren aangevuld met de drap van de 2e ton ( die van vandaag dus) en 5,5 liter melasse. SG 1128, ben benieuwd of hij gaat gisten.
en uiteraard zakje witte gist van Jan. Anders gebeurt er natuurlijk nooit wat. Hoewel, zou die gist in drap nog leven? Die 20 liter uit de ketel is natuurlijk zo dood als een pier. Eerst effe douchen, nog niet gedaan door alle experimenten, en wellicht loopt de gietemmer zo. Weten jullie ook hygiënisch ik gewerkt heb. hahaha. Jaja ben weer dronken van proeven.
Is dat met whiskey of brandy ook zo veel weet iemand dat?
Hoy,
Ja bij whiskey ook.
Dat probleem heb ik ook, ik denk dat het de stook ervaring is die dat bepaald wanneer je moet stoppen, je hebt namelijk naloop nodig voor de smaken in uwe whiskey, bij rum zal dat ook wel zo zijn, maar wanneer moet je stoppen???
ik was eens whiskey aan het stoken en mijn broer ging achter mijne rug om eens proeven aan de whiskey die uit de ketel kwam, en hij riep wat n'en olijke bazaar is dat!!! ik antwoordde dan oei hogen tijd om te stoppen.
Op het einde pak ik kleine porties en als het echt slecht smaakt stop ik dan, en giet ik het laatste bij mijne naloop voor herstook.
grts
en uiteraard zakje witte gist van Jan. Anders gebeurt er natuurlijk nooit wat. Hoewel, zou die gist in drap nog leven? Die 20 liter uit de ketel is natuurlijk zo dood als een pier. Eerst effe douchen, nog niet gedaan door alle experimenten, en wellicht loopt de gietemmer zo. Weten jullie ook hygiënisch ik gewerkt heb. hahaha. Jaja ben weer dronken van proeven.
En verdomd het waterslot danst alweer.
Dus een feestje waard
Proost Lummel geniet van je Mojito.
Misschien is dit wat.
O....foto uploaden lukt niet
Misschien wat houvast van deze cijfers.
Staat op homedestill .
Dank je wel Hillbilly, ik ga t eens bekijken!
Om 6 uur was ik klaar met de 1 ste generatie , 0,5 liter head 3,5 l body gemiddelde van 77,5% alco en 1l tail 25% dit heb ik gehaald uit 10 liter van de 1ste stook die verdund was naar 40% .Ik had tijdens het stoken een foutje gemaakt ,De laatste fles van de boddy was half vol toen de tail begon gooi ik er een halve liter tail bij dit heb ik ,toen ik klaar was direkt verdund met water en nog een keer gestookt en dat heeft een extra halve liter 70% boddy opgeleverd .Vervolgens Action bokaal gevuld met geklooft gebakken Hollands eiken er in 80% alc . Kortom ik was weer lekker bezig.
Hollands eiken!! Dat is leuk man.
Heb je de vlam nog overheen gehaald?
Ik heb Hollands eiken in mijn corn whiskey, ruikt prima en is goed te zuipen.