Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 37 / 86

Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jouw rum noemen we dan Rumo πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Veel succes Dumo! Er is al veel over geschreven inmiddels dus je kunt ook al leren van de fouten van anderen.

Β 

De 2 liter Rum 80% van Lummel die ik mee naar huis heb genomen heb ik in een 3 liter vaatje gedaan. Na een tijdje iets aanlengen tot een betere drinksterkte. Wellicht kunnen we hem op de volgende BBQ proeven. We noemen het dan Rummel, rum van Lummel.

Β Ga een beetje blozen geloof ik.Β 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is nog vroeg maar klinkt en bekt erg lekker! Ik spartel niet tegen als er nu een Rumo of een Rummeltje voor mijn neus zou staan... NimRumx duurt nog even, Pino is druk. En ik moet de beste gist hiervoor nog bestellen. Maar mooi compliment voor je Gijp! en Dumo Top!!

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Β NimRumx duurt nog even,

Ik zou het rumnax noemen πŸ˜‰

Β 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahahahaha mwah nee, bekt niet zo lekker als Rummel en Rumo.

Β 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

krijgde nog geen goesting voor rumnax te maken, allez waar wachte op. πŸ˜‰

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Op mijn melasse van Pino. Die zou ik eigenlijk meekrijgen op de BBQ echter mijn chauffeur was de tijd vergeten (het was te gezellig) en toen werd het haastwerk om te vertrekken want mijn chauffeur is club-DJ en moest naar een festival met 10.000 wachtende feestgangers. Maar komt goed!

Β 

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vraagje, ik heb melasse vergist en daar 5 liter van 50% van overgehouden. Heeft iemand een tip welke kruiden te gebruiken voor een fijne rum?Β 

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou het lekker op pure rum houden.

Maar als je toch wil knutselen, kijk even op YouTube. Spiced rum.

Vaak kardemom, sinaasappel,Citroen, kaneel etc.

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Thanx, ik ga knutselen.

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Voorzichtig met de sinaasappel en kaneel, ik ben allerlei potjes met kruiden aan het proberen en ben er nu wel achter dat de sinaasappel en kaneel snel overheersen

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heren, even over verdunnen van onze rum.

Van de eerste stook, na een weekje rust, mijn beste liter verdunt met regulier water uit de fles.

Ik had een heerlijke volle smaak en verdunt van 79 naar 40%.

Nu vind ik hem waterig smaken,dun, geur erg neutraal. Zou bijna zeggen, niet meer te zuipen, das zonde!

Β 

Wat is jullie ervaring met verdunnen van de rum?

(Oh, jaja alles is gemeten en berekend..)

Β 

Mijn overige liters trouwens nog niet verdunt.

Die staan in usa eik nummer 3.

Hoor jullie graag?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat hierbij in mij opkomt is: doe er zuiver water bij(gedistilleerd). En check wat er dan gebeurd. Kraanwater is namelijk enorm verontreinigd.Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn fles witte rum heb ik direct verdund met kraanwater en een weekje laten rusten hij was goed en is nu op .,waarschijnlijk moet je eventjes wachten .

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik ben ook van dat idee nog niet wegkieperen, laten rusten, mag langer dan een week, je kunt hem nog altijd wegkieperen.

grts.

Beantwoorden
Pagina 37 / 86
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?