Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 44 / 86

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Goed om te horen dat er weer leven in zit Rob. 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heeft niks met schuim te maken. Zit gewoon 45% alcohol in en is verdomd goed te zuipen. Het is dat ik een vat wil vullen met het zelfde product ( 70% eerste stook) anders had ik het er voor de heft bijgegooid. Heb al een paar keer in dubio gestaan. En zo ga ik het met de Kirsch ook doen. 

 

Maar 1 ding geef ik je wel mee, de ene ketel is de andere niet. Deze draait op stoom en dan is het lekker dat de 25 liter water (verwarming) niet direct reageert op de stookwijn zoals bij een vlam of in mindere mate elektrisch. Kortom, je kan op stoom heel nauwkeurig stoken. 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat klopt de eene ketel is de andere niet maar distilleren blijft distilleren. Maw verdampen en condenseren, wel laat dat nou iets zijn da altijd zo helder als water gebeurd tenzij er iets fout gaat..

Over de smaak zeg ik niets wat ik heb het niet geproefd, ik zeg alleen dat ik niet iets zou drinken dat niet helder uit men ketel komt

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat jij niks drinkt wat niet helder uit de ketel komt is wellicht toch een heroverweging waard. Maar anderen maken een runderpit en daar kan ik me niks bij voorstellen. Laat ons toch speulen. Dan maken we geen ruzie. 

 

Nu even Betweter beantwoorden want die had ook weer gereageerd zag ik. Waarom weet ik dat precies? Maar weet je wat, deze is van mij. De volgende keer wel Betweter!  Kom er maar in je kan het toch niet laten. 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Betweter ik denk dat hij de 20% haald en de fungies geen tanden meer hebben en de pijp uit gaan en er onvergiste suiker achterblijft de overkil dit heb ik al een keer megemaakt met prestige die gaf er bij mij de brui aan met 16% en met de zelfde suiker verhouding kwam de Alcotec tot 18% en was de suiker op het plakte niet meer en het smaakt dan naar suikervrije zure dropjes water. Als er te veel suiker in de stookwijn die niet omgezet is dan word het volume 2x zo groot als je ga stoken en komt boven de 85 graden dan komt de stookwijn schuimend je parot uit (net als je melk kook).

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

YES DE VINOMETER GEEFT 20% AAN en hij bubbelt nog waar gaat hij eindigen.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag Lummel,

Dat is iets dat ik nooit zal overwegen. Het is helemaal niet dat ik in discussie wil.
Ik wil alleen dat mensen goed geinformeerd zijn, voor mij is het basis kennis dat distillaat nooit een kleur heeft.

Dit is de eerste hit die ik direct krijg op google als ik dit in type, what color distillate. Dus geen voorkeur voor mijn visie of die van jou in de google vraag.

https://www.stilldragon.org/discussion/295/question-about-cloudy-distillate-with-a-brownish-color  
en de tweede 

http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=23462  

Specifiek op brown color distillate

http://ww1.homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=57042  

Of een simpele guide zegt zelf All distillates come off the still as clear liquids.

 

 

1 Ding zie je direct terug komen, het is niet normaal dat distillaat een kleur heeft.

 

Als jij het graag wel zo drinkt, moet je het vooral doen. Maar ik voel me verplicht je goed te informeren dat dit absoluut niet hoort te zijn. In elk geval succes wat je ook beslist te doen

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Pino met alle respect, weet je dit zeker? Ik wacht met bovengemiddelde interesse het eindresultaat af  maar volgens mij kan het domweg niet. Als het wel zo is dan heb je het ei van Columbus opnieuw uitgevonden.  Blijf het in ieder geval volgen. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wanneer er nog suikers zijn die niet vergist zijn, geeft de vinometer een verkeerde waarde.

Ik weet niet wat de alcoholtolerantie van deze gist is maar bij 20% zal het snel over zijn.

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hij bubbelt nu heel langzaam. en wat betreft toleranties die zullen ze nooit hoog inscatten dan valt het altijd mee , de Alcotec had ik ook op 18%en toen was de suiker op en vond ik het wel goed. Als er nog veel suiker in zit zakt de vino meter heel langzaam dus verdun ik het en de uitslag x 2. De meting van de stilspirit gistvat zakt de vinometer heel snel en stopt snel in 1keer op 20% dus er zit weinig of geen suiker meer in is mijn idee.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

20% kan hoor dat geloof ik best alleen de vinometer vind ik erg onbetrouwbaar ook met verdunnen. Een hydrometer is betrouwbaarder. Heb je geen SG gemeten?

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
Topic starter
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ed, die hydrometers kosten net zoveel als een alcoholmeter en zijn veel betrouwbaarder.

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

die heb ik een alcohol dobber maar die werkt niet als je hem in het gistvat gooi en de oeschle dobber deed het de laatste keer in de melasse stookwijn wel raar dat heeft denk ik te maken met de viscositeit denk.Toen ik de stookwijn bereid had en gaf de meter niks aan hij zweefde bewijze van spreke boven stookwijn .

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nu kan ik met een gerust hart sap gaan halen. Hihihi

Beantwoorden
Pagina 44 / 86
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?