markb, hij gebruikt geen T500, terwijl het de topicstarter juist om de T500 ging.
Ik zou je willen adviseren om eens met een andere gistsoort te experimenteren, misschien lukt het je dan wel.
De meesten borduren door op de ketel, maar volgens mij begint alles met het maken van een goede stookwijn.
Ik zou je willen adviseren om eens met een andere gistsoort te experimenteren, misschien lukt het je dan wel.
De meesten borduren door op de ketel, maar volgens mij begint alles met het maken van een goede stookwijn.
Hier ben ik het volledig mee eens. Beginnen met goede grondstoffen en vergisten onder de meest gunstige omstandigheden is de basis.
Ik zal eens die Alcotec 48 Turbogist proberen eens kijken of ik daarmee verder kom. Ik heb tot nu toe 3x gist van Stillspirits gebruikt en 1x van Prestige. Alcoholpercentage was bij alle 4 gelijk. De smaak is natuurlijk belangrijker dan het percentage maar ik zou t toch leuk vinden iets hoger te komen. Bedankt voor de tips.
Klopt, dat is reflux.
Op deze manier scheid je de lagere alcoholen van de hogere alcoholen (zo klopt ie he jongens) en zal de meest vluchtige alcohol zich concentreren bovenin je kolom, waardoor de smaken uit de hogere alcoholen voornamelijk foezel oliën niet mee komen met de lagere alcoholen die je uit je koeler gaat "aftappen".
Markb, ik gebruik een flink lange reflux kolom met heel flink wat kolom packing.
Ik strip (snel over de normale potstill kolom distilleren om het volume te reduceren) altijd eerst 2 suiker washes, welke ik daarna met de reflux kolom distilleer.
Ik tap echt heel langzaam af en ben daardoor dus wel zo'n 10 uur bezig met mn run.
Ik denk net geen liter per uur.
Zou misschien wel iets sneller kunnen, maar dat is met elke kolom anders.
Super! Dank je wel, ik begin t steeds meer te snappen.
Dank je betweter en techneut!